Glasovac u Saboru oštro protiv Lex Agrokora: ” Eh što bi bili sretni radnici Bagata, Kidriča, Adrie da su imali svoj zakon”

Nakon što je Antonio Alvarez III. u utorak predstavio svoj tim za restrukturiranje Agrokora, u Sabor je na red stigao Lex Agrokor. U međuvremenu su blokirani neki Agrokorovi dobavljači, obavljene su i kadrovske rošade, a Standard & Poor’s je dodatno srezao rejting koncernu.

Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, tzv. lex Agrokor branio je jučer u Saboru premijer Andrej Plenković. Oporba je zakon kritizirala optužujući Vladu da pogoduje Agrokoru i velikim tvrtkama.

Sabina Glasovac (SDP) napomenula je kako ne podržava zakon, jer isti narušava pravnu sigurnost, pogoduje velikima, dok mali neće dobiti ništa.

Gospodarski sustav mogao se zaštititi samo tako da se sprječavao monopol na tržištu i štitile radnice s plaćom od 2000 kuna, onda kada se nisu plaćali mali dobavljači. Posljedice su jasne i netko je za to kriv. Ovaj zakon nije pravedan jer pogoduje krupnima i velikima, kazala je Glasovac u Saboru.

Podsjetila je kako je u privatizaciji u Zadru uništeno 12.000 radnih mjesta.

Eh što bi sad bili sretni radnici i radnice Bagata, Borisa Kidriča, Adrie, Tvornice duhana i svih onih tvornica koje su pale pod nož HDZ-ove privatizacije devedesetih. Eh kako bi bili sretni da su živjeli u ovo vrijeme jer bi imali svoj zakon, ali nemaju tu sreću. I sad nas HDZ uvjerava da je Lex Agrokor za radnike, a svi znamo da to nije istina, napisala je na svom službenom Facebook profilu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...