Hana Ružić i Libretići pobjednici na 5. Festivalu duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar 2017!

Ovogodišnje peto jubilarno izdanje međunarodnog Festivala duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar 2017 koji se održao u sklopu Županijskih dana uspješno je održan 21.travnja u HNK Zadar.

Ovaj festival suvremene kršćanske glazbe nije samo platforma za novo otkrivanje talenata duhovne scene u Hrvatskoj i u Zadru već dapaće poznat široj javnosti i van granica Hrvatske na koji se prijavljuju dokazani umjetnici tj. autori, skladatelji i aranžeri koji već vladaju glazbenom scenom na festivalima zabavne glazbe kao što je Splitski festival, Zagrebački festival, Festival Kvarner,Šibenski festival i sl.

Mnogobrojni posjetitelji popratili su festival i svoj glas za Nagradu publike ukazali HANI RUŽIĆ i dječjem zboru LIBRETIĆI iz Zadra za skladbu “Novo srce” autorice teksta Ivana Begović, autora glazbe Ivana i Dinko Habuš a aranžmana Renato Babić, cijeloj ekipi autora iz Zadra koji su radili na pjesmi.

Nagradu publike uručio je dogradonačelnik grada Zadra Ivica Vlakić.

Nagradu za nabolji tekst osvojio je DANIJEL DANI LEKO iz Slavonskog Broda za skladbu “Darovana ljubav” a nagradu je uručila Renata Peroš ravnateljica Narodnog muzeja Zadar.

Nagradu za najbolju glazbu osvojila je PETRA ANTOLIĆ iz Zagreba za skladbu “Sanjam” a nagradu je uručila Nataša Pirc skladateljica i voditeljica crkvenih zborova.

Nagradu za najbolji aranžman osvojio je MARKO KOŠUTIĆ iz Koprivnice za skladbu “Ti možeš sve” a nagradu je uručio Hrvoje Magdić ravnatelj festivala duhovne glazbe “Tonka fest” Ogulin.

Nagradu stručnog žirija osvoji li su SANELA BAČIĆ i IVAN IVE ŽUPANOVIĆ iz Zadra za skladbu “Isuse” a nagradu je uručila Vesna Benić ravnatelj festivala duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar.

Nagrade je izradila poznata umjetnica Dunja Cossetto iz Zagreba pa su nagrađeni uistinu zaprimili pravo unikatno dijelo u rukama.

Od ostalih izvođača nastupali su i ŽVS ADEODATE iz Šibenika, ANITA NIKIĆ iz Zadra,VIS IZIDOR iz Splita, LUKA BRALA iz Posedarja, VLADO KUDIĆ iz Prozor Rama BiH, VIS DAVID iz Knina, JOŠKO PERIĆ iz Splita, VEDRAN VEGAR iz Knina, GRUPA KRALJICE iz Zadra i DARIO BEZIK iz Osijeka.

Revijalni gost festivala bio je Antonio Tkalec najpoznatiji kantautor, skladatelj i producent moderne kršćanske glazbe iz Varaždina koji je 2016 godine od Ministarstva kulture RH dobio status Slobodnog umjetnika što je najveće moguće priznanje jednom profesionalnom glazbeniku.

Organizator udruga “Stihovi i Note” i ravnateljica festivala Vesna Benić zahvaljuje se svim pokroviteljima festivala Predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, Općini Kukljica, Općini Preko, Općini Kali, Općini Tkon koji su prepoznali kontinuitet održavanja ove znakovite glazbene manifestacije u Zadru i stručnost rada na hvalevrijednom projektu koji iz godine u godinu sve više okuplja eminentna izvođačka imena i doprinosi širenju kvalitetne moderne kršćanske glazbe u Hrvatskoj.

Također organizatori zahvaljuju sponzorima Maraska d.d.,Nasadi d.o.o i Hair for Life i svim medijskim pokroviteljima festivala.

Voditelj festivalske večeri bio je Igor Jelenić Toto!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...