HDZ i HSLS u kampanju krenuli video uradcima koji promoviraju jedino i samo činjenicu da su Dukić i Dellavia – Zadrani

Da se ne zavaramo, predizborna kampanja počela je prije nekoliko tjedana ali i mjeseci. To najbolje znamo mi u medijima koji smo, htjeli to ili ne, involvirani u cijeli taj, više ili manje, lijep proces. No, ove su godine barem dvije političke opcije, prema svemu one najizglednije za osvajanje gradonačelničke fotelje, odlučile uz slikovne poruke i medijske nastupe, publiku osvojiti i video uraDcima.

No, ono što je najzanimljivije, i HDZ i HSLS koriste istu retoriku – i to ne onu koja nudi nova radna mjesta, nove vrtiće i škole, nove kapitalne i ostale važne projekte, već se oba protagonista, i Dukić i Delavia pozivaju na svoje korijene. Kao da je biračima od iznimne važnosti porijeklo i naziv ulice u kojoj je budući gradonačelnik odrastao.

Realno gledajući i glavni nam grad vodi Hercegovac, dotepenec kako bi rekli na sjeveru, pa zašto gradonačelničku fotelju ne bi grijao netko iz nekih drugih krajeva. Nešto sjevernijih, aludirat ću bez pretendiranja na određene sudionike. Čisto iz njihove radne etike i odgojnih manira. Možda bi nam grad bio pristojniji a politika kreativnija, s više “idemo” nego “mogli bi”.

Izbor je, dakako, jedino i samo vaš, te samo vi morate odvagnuti je li vam važno odakle je blato koje su kandidati jeli kao klinci dok su ih matere dozivale sa funeštre, ili pak što će dotični napraviti u naredne četiri godine koliko će grijati kožnu fotelju na adresi Narodni trg 1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...