HDZ ljubav prema Zadru pokazuje poticanjem vandalizma i nazivanjem žena kurvama?

Nakon afere Facebook zadarskog HDZ-a, kada su sa službenog profila na toj društvenoj mreži zadarski HDZ-ovci Udrugu navijača Tornado prozvali mrziteljima Hrvatske, a potom se potpuno prozirno pravdali navodnim ‘hakiranjem’, na pomolu je nova afera, ovoga puta vezana uz jednu drugu društvenu mrežu – Instagram.

Naime, na toj društvenoj mreži zadarski HDZ pokrenuo je nagradnu igru u kojoj od Zadrana traže da fotografijom pokažu zašto vole svoj grad, a potom će najbolje fotografije objaviti i nagraditi bedžem i narukvicom. Isprva je Antena Zadar podržala akciju, smatrajući kako malo ‘pozitive’ u ovom našem malom gradu uvijek dobro dođe.

Nažalost, u trenutku pružanja podrške nismo imali pojma što to znači voljeti Zadar po kriterijima HDZ-a. Umjesto lijepih prizora, dobrih ljudi i zadarskih simbola dobili smo potporu vandalizmu, ali i ono što je još gore – mizoginiji.

Da se razumijemo, protiv maštovitih grafita nemamo ništa protiv, ali za njih bi se trebala predvidjeti specifična mjesta što gradske vlasti koje godinama vodi HDZ do sad nisu napravile. Umjesto toga, sa službenog profila na Instagramu potiče se uništavanje privatne i gradske imovine raznim porukama od kojih su neke, kao što vidite, izrazito degutantne i neprimjerene. Zar poručiti Zadrankama kako su kurve znači voljeti Zadar? Žao nam je društvo iz HDZ-a, mi tako ne mislimo.

Ovdje možete provjeriti sve fotografije na službenom Instagram profilu zadarskog HDZ-a, barem dok im iz guzice neke stvari ne dođu u glavu pa uklone neke od neprimjerenijih objava ili se opravdaju kako im je i ovaj službeni račun ‘hakiran’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...