Hrabra Borussia igrat će u inat napadu na čovječnost

Dortmund i Monaco danas od 18.45 sati igraju prvu utakmicu 1/4 finala Lige prvaka. Dortmund u ovaj susret ulazi nakon tragičnog terorističkog napada i cijela Europa će večeras imati istu poruku – onu mira, pišu 24sata.

STADION SE PUNI

Westfalen, danas poznatiji kao Signal Iduna Park zbog obveza prema sponzoru, polako se puni. Prvi navijači su počeli stizati. Ništa čudno pošto kultni, velebni stadion prima preko 80 tisuća ljudi.

DIRLJIVE SCENE

U Dortmundu vlada zajedništvo uoči odgođene utakmice koja će se danas održati. Navijači žestoko osuđuju jučerašnji napad što su i pokazali kada su zajedno zapjevali na Signal Iduna Parku za vrijeme napada. Danas stiže nova poruka mira.

NAJAVA

Monaco je ove sezone visoko podigao ljestvicu. Navikao nas je na spektakularne utakmice, a igra možda i najljepši napadački nogomet u Europi.

Uzdanica trenutno prve francuske momčadi je naš Danijel Subašić, koji je u prvenstvu primio 25 golova u 30 kola. Čak 14 susreta završio je bez primljenog gola stoga će i večeras biti jedan od glavnih igrača svoje momčadi. Monaco je u 31 kolu zabio čak 88 golova što ga svrstava na sami vrh u cijeloj Europi. Jedino je još Barca zabila toliko.

S druge strane, Borussia u utakmicu ulazi nakon teškog poraza od Bayerna 4-1. Stoga je za očekivati da Thomas Tuchel eksperiment s trojicom u obrani neće ponoviti kao što je to bio slučaj u Münchenu.

Nedostaju joj neki bitni igrači, ali i bez njih je veliki favorit. Dvije momčadi će se po prvi put u povijesti sresti u Ligi prvaka.

Više pročitajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...