Iako su zablistali na državnom natjecanju; Juniori Zadra izgubili u utakmici za treće mjesto Prvenstva Hrvatske

U posljednjoj utakmici drugog dana Završnice Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije u Slavonskom Brodu juniori Splita slavili su protiv Zadra 71:57 i izborili finale s Cedevitom, stoji na stranicama HKS-a.

Split je odmah na početku utakmice opravdao ulogu favorita i već u prvoj četvrtini poveo s velikom razlikom 24:10. U drugoj četvrtini Zadar se malo probudio kod rezultata 18:28, no Split nakon toga nastavlja u svom ritmu i ne dopušta ekipi trenera Vidakovića da se približi. Ipak, 14 sekundi prije velikog odmora Zadar smanjuje razliku s dvoznamenkastog broja, odnosno Split ima +8 (24:32) na poluvremenu.

U trećoj dionici Splićani ne dopuštaju Zadru da se približe i dalje drže svoju dvoznamenkastu prednost. Tako su u 29. minuti imali (36:49) i kad god bi se Zadar približio na 10 poena, Split bi uzvratio. Treća četvrtina završava sa +15 poena za Split (36:51).

Posljednju četvrtinu Split je rutinski priveo kraju i završio utakmicu rezultatom 71:57.

Utakmicom za treće mjesto u juniorskoj kategoriji Prvenstva Hrvatske slavila je ekipa Cibone protiv Zadra 92:72.

Odmah na početku Cibona je najavila kako ide po pobjedu. Kako je vrijeme odmicalo tako su samo povećavali svoju prednost. Na kraju prve četvrtine imaju velikih 32:15.

U nastavku igre Zadar je pokušao zaprijetiti i rezultatski se približiti, no Cibonina uvjerljiva igra to nije dopuštala. Držala je zagrebačka ekipa dvoznamenkastu prednost, a Zadrani su uspjeli u 15. minuti smanjiti na osam poena zaostatka, no Cibona je odmah odgovorila poenima i vratila se na dvoznamenkastu prednost koju drži do poluvremena +14 (47:33).

U trećoj četvrtini Cibona je došla i do velikih i nedostižnih +20. Superiorno je izgledala momčad Cibone na terenu i treću dionicu završila rezultatom 69:49.

Sjajno raspoloženi igrači Cibone u posljednjoj četvrtini odradili su rutinski posao, priveli utakmicu kraju i nenadmašivom igrom najavili finale utakmice.

Najbolji u redovima Cibone bili su Bistrović i Nikić sa po 17 poena, Ljubičić sa 15 te Jularić i Uljarević sa po 12 poena. Kod Zadra je Šime Loura Lisica ubacio 23 poena.

Foto: Marin Sušić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...