Ivan Plazina demantira predsjednika MO Petrčane, Duju Stanišića: “Za mjesto ništa nije napravio, osim što je brinuo o plaži na kojoj se nalazi njegov kafić”

Uz nabrajanje aktualnih problema i traženje izuzeća iz Turističke zajednice Grada Zadra, predsjednik MO Petrčane, Duje Stanišić, jučer je uputio priopćenje medijima. U njemu, između ostalog navodi kako mještani Petrčana žive od turizma, no da s postojećom infrastrukturom ne mogu parirati puno organiziranijim općinama. Obrušio se i na Odjel za komunalnu djelatnost Grada i pročelnicu Ivanu Vanjak, uvjetovajući obnavljanje derutnih klupa na Punta Skali. U protivnom, Mjesni odbor će organizirati prosvjed.

“Nabrojiti ću neke od problema: devastirana uska prilazna cesta bez nogostupa ,(od skretanja s glavne ceste prima hotelima Pinija i Falkensteiner), nedostatak šetnice uz more od hotela Petrčane do Punta Skale, stoljetne palme koje su ostavljene da ih izjede strizibuba dok su se na Branimirovoj obali palme tretirale pesticidima, devastirana glavna plaža u centru mjesta, nedostatak javne rasvjete u ulicama koje broje više kućanstava koji se bave turizmom, itd.”, rekao je Stanišić.

Međutim, kako svaka priča ima dvije strane, na drugoj se našao mještanin Ivan Plazina koji opovrgava  mladog predsjednika MO Petrčane, i kaže kako su mještani ljuti i ogorčeni  na njega, te da u četiri godine svog mandata za mjesto nije napravio ama baš ništa, osim što je “ulagao u svoj kafić na plaži”.

Objavom njegovog priopćenja za medije u kojem gospodin Duje navodi probleme našeg malog mjesta i proziva Grad Zadar za nemar, ostao sam zatečen. Naime, ovo nije problem od jučer ni od prije godinu dana, ovo je problem već 4,5 godina i za cijelo vrijeme njegovog mandata kao predsjednika MO Petrčane niti jednom se nije založio za plažu gdje se nalaze klupe koje su devastirane, neobojane i trule, nije se potrudio ni da se ta plaža uredi novim šljunkom, a da ne govorim da nije dovezao ni stroj kako bi se plaža barem izravnala jer radom valova kamenja se nakupe kao brdo na rivi, kaže Plazina, koji se pita zašto dotični predsjednik MO Petrčane svake godine uređuje samo i isključivo plažu u centru mjesta na kojoj se nalazi njegov kafić, gdje se dovozi novi šljunak i strojevi koji to sve izravnaju i pripreme za sezonu.

Gospodin Duje ima kafić u vlasništvu na toj plaži koji je u 4 godine od raspadnutog fast food-a i u više navrata zatvaran od strane inspekcija, nanovo otvaran da bi na kraju postao caffe bar. U svoje 4 godine mandata nije napravio ništa za mjesto osim što je uložio u svoj kafić na plaži na kojoj je napravljen i javni wc koji opet služi ljudima koji dolaze kod njega u kafić i na plažu koju uređuje svake godine. Kako kao predsjednik MO Petrčane trebao bi brinuti za sve mještane i njihove probleme, ovo što je sad poslao kao priopćenje je smiješno jer je ovo njegovo prikupljanje političkih bodova, i ističe kako su mještani Petrčana ogorčeni na Stanišića.

Vezovi u našoj maloj vali se iznajmljuju strancima na ljeto, a preko zime se drže potopljene kade kako neko tko ima brod iz mjsta ne bi vezao na njegovo mjesto koje on iznajmljuje ljeti jer brodove imaju rijetki u mjestu. Taj problem oko vezova nije naveo, očito da ima koristi i od toga. Zato pozivam vas novinare da objavite ovo moje pismo, a ja stojim imenom i prezimenom iza njega. Dosta je bilo prozivanja treba nešto napravit za mjesto koji je dio Grada Zadra, a ne svake 4. godine se sjetit kao naš predsjednik MO Petrčane kad treba glasati, poručio je Plazina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...