Jusuf Nurkić slomio nogu u jeku borbe za play-off

Jusuf Nurkić je prije dva mjeseca došao iz Denvera u Portland i od tada preporodio svoju karijeru. Igrom u skladu s njegovim američkim nadimkom “Bosnian Beast”, potpuno je podigao i Blazerse.

Zato su u klubu vijest o njegovoj teško ozljedi, lomu fibule desne noge bez pomaka na utakmici protiv Rocketsa, dočekali u panici, jer ionako loša dijagnoza dolazi u najgore vrijeme. U jeku borbe za doigravanje, odnosno mjesto za play-off na Zapadu, za koje se Blazersi bore s Nuggetsima, klubom iz kojeg je Nurkić nedavno trejdan.

Upravo je protiv Denvera prije nekoliko dana pokazao kakvog igrača su pustili, jer nije mogao igrati pored Jokića. U njihovom izravnom dvoboju Nurkić ga je “pojeo”. Odigrao je najbolju utakmicu u karijeri s 33 koša i 16 skokova.

Od dolaska bosanskog centra prosječni Portland ima 14 pobjeda u 20 utakmica, čemu je Nurkić pridonio sjajnim prosjekom od 15 koševa, 10 skokova, tri asistencije i dvije blokade.

Već u debiju protiv Sixersa ubacio je 28 koševa uz 20 skokova, a na zadnjoj utakmici, protiv Houstona, na kojoj se i ozlijedio, ubacio je 19 koševa i imao 11 skokova.

Nurkić će na nove preglede tek za dva tjedna i tada će se znati koliko će definitivno pauzirati. Za to vrijeme Blazersi igraju protiv Hawksa, Heata i Bucksa, sve momčadi koje drže pozicije za doigravanje. Osim toga, čekaju ih i utakmice protiv Rocketsa, Nuggetsa i Jazza, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...