“Kad se male ruke slože” u Salima se uredi školsko igralište!

Građanska akcija „Kad se male ruke slože“, koja je na lanjskom natječaju  Zaklade „Kajo Dadić“ dobila 13.000 kuna, održana je u subotu, 1. travnja u Osnovnoj školi Petra Lorinija u Salima na Dugom otoku, pišu Naši školji.

U akciji, kojoj su se odazvali učenici i djelatnici škole, obojalo se i označilo školsko igralište te kupljena sportska oprema – table i koševi, košarkaške, nogometne i odbojkaške lopte, stol i oprema za stolni tenis i dr. Najveći dio poslova je odrađen, ostalo je još ostavljanje novih koševa i igralište je spremno za nove pobjede. Akcija je sufinancirana radom djelatnike OŠ Petra Lorinija, LAG-a Mareta i brojnih volontera mjesta Sali.

Voditeljica projekta građanske akcije je učiteljica Nada Dominis, a koordinator na terenu djelatnik LAG-a Mareta Paško Bonja. Ukupna vrijednost građanske akcije iznosi 19.000 kuna.
Saljska škola najstarija je obrazovna ustanova na zadarskom području te jedna od rijetkih koja je još uvijek otvorena na udaljenijim otocima zadarskog arhipelaga. U školi je trenutačno 50-ak učenika.

Fotografije provjerite na portalu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...