OPG JOSIP Prtorić

Kako uspješno primijeniti filozofiju ‘od polja do stola’ i osvojiti turiste zna obitelj Prtorić iz Kolana

Društvene mreže
Tamni način

Joso Prtorić, vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Prtorić smještenog u Kolanu na otoku Paga, najbolji je primjer kako gospodarstvo koje se drži filozofije od ˝polja do stola˝ osvaja turiste. U ovaj obiteljski biznis uveo je i sina i kćer, a biznis planira i proširiti, piše Agrobiz.

Prtorić smatra da je uspjeh moguć uz puno upornosti truda, unatoč tome što je život na otoku iznimno težak. Uz konobu u kojoj pripremaju jela od vlastitih proizvoda, obitelj Prtorić planira do početka ove turističke sezone napraviti i mali obiteljski kamp na terenu uz more. Već 16 godina imaju i svoj maslinik s 300 maslina, a osim ulja, masline stavljaju i u rakiju.

Iako Prtorić napominje da je na ovoj strani otoka posebno teško imati maslinik, planira ga proširiti.  Osim toga uzgajaju i  svinje te sami rade na preradi mesa i proizvodnji delicija.  ˝Problem nam predstavlja to što svaku svinju moramo voditi u ovlaštene klaonice jer je zakon takav˝, požalio se Prtorić.

Njihov restoran u sklopu OPG-a u Kolanu, nudi tradicionalna jela poput peke, domaćih gulaša ili pak mlade janjetine s roštilja i upravo zbog te ponude i domaće hrane koju sami proizvode ima i stalne goste. Kako tvrdi Prtorić, njima reklama nije potrebna, jer gosti dolaze po preporuci i uvijek se rado vraćaju kad iz prve ruke osjete taj autohtoni doživljaj otoka.

Priča otoka Paga ne bi imala smisla, da nema i paškog sira, stoga Prtorići imaju 80 ovaca i rade svoj sir. ˝Naš pršut se reže tek nakon dvije godine kad prođe sve što mora da bi imao takav okus. Osim novih maslina, planiramo napraviti siranu i proširiti i naš vinograd s dodatih 3000 loza jer ih sad imamo tisuću˝, otkriva Prtorić.

Ipak, Prtorić napominje kako je teško na otoku, ali uspjeh je moguć ako imate kvalitetu jer to turisti posebno cijene. ˝Pametan rad i udruživanje su ključni za uspjeh na otoku˝, zaključuje Prtorić.

Fotografije provjerite na portalu Agrobiz.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar