Kamion miješalica naletio na Clio, vozač hitno prebačen u bolnicu

Teška prometna nesreća dogodila se danas oko 13 sati na križanju ulica Nikole Jurišića, Franje Krežme i Slavka Batušića kada je 38-godišnji vozač Renault Clia izletio pred kamion miješalicu. Policijskim očevidom utvrđeno je kako je prometnu nesreću skrivio vozač Clia jer je, krećući se iz ulice Slavka Batušića, trebao propustiti kamion koji se kretao njemu s desna na ulici Nikole Jurišića, poštujući pravilo desne strane, budući da prometnih znakova nema.

Vozač Clia hitno je prebačen u bolnicu sa za sada još neutvrđenim ozljedama, a očevidci, koji nam i šalju fotografije, tvrde da je od siline udarca ispao iz automobila. Čitatelji tvrde kako je glavni krivac za nesreću izostanak adekvatne prometne signalizacije, zbog čega su prometne nesreće na tom raskrižju česte.

– Svakih par mjeseci događa se prometna nesreća zbog nepreglednosti raskrižja, a što je najgore uklonjen je i ovako nepregledni znak STOP i obrisale su se oznake s ceste, kažu nam.

Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan kao odgovor kazao je sljedeće.

– Adekvatne prometne signalizacije uistinu nema, ali u tom slučaju vozači bi se trebali sjetiti obuke iz autoškole koja je univerzalna po cijelome svijetu, a odnosi se na pravilo desne strane. U izostanku svakog drugog oblika prometne regulacije, uvijek se treba vratiti na te osnove, jer to spašava živote, pojasnio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...