Knjižnica Jurja Barakovića Ražanac obilježila ‘Noć knjige’

Knjižnica Jurja Barakovića Ražanac pridružila se ove godine obilježavanju manifestacije Noć knjige, kojom se daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu.

U našoj Knjižnici program smo započeli pričanjem priča za laku noć. Nakon što je knjižničarka pročitala priče o njima smo i razgovarali, a na kraju su i maleni sudionici pričali priče knjižničarki i publici. Velika čast nam je u ovoj manifestaciji bila i ugostiti našu spisateljicu Ladu Vukić, koja je prvi puta, prema njezinim riječima, imala u publici više djece nego odraslih. Malobrojnoj publici gospođa Lada je ispričala zašto je važno čitati, svoje djetinjstvo s knjigom, ali i školske muke po matematici. Predstavljajući knjigu Specijalna potreba gospođa Lada nam je objasnila da ova knjiga želi reći svima, i malima i velikima, da razumijevanje i empatiju prema drugačijima trebamo učiti od najmanjih nogu, u svakoj kući. Nakon poučnog predstavljanja knjige, sjeli smo ispred tv i pogledali film Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu, snimljen prema istoimenoj knjizi. Mrak je već pao, a strašni dijelovi filma natjerali su nas da ga zaustavimo. Zato smo sutradan dok je vani sunce sjalo pogledali film do kraja i zaključili da ipak nije tako strašan, kažu iz knjižnice.

Za vrijeme trajanje manifestacije korisnici su mogli vratiti knjige bez plaćanja zakasnine, ali također se i besplatno učlaniti svi koji su za to bili zainteresirani. Ovu manifestaciju u ražanačkoj knjižnici uveličali su najmlađi članovi i sumještani, i zato im veliko hvala upućuje osoblje knjižnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...