Cestitka_Uskrs

Koaliciji SDP-HNS-DSU danas se pridružio HSS, aneks sporazuma potpisao Zoran Morović

Nakon što su 4. travnja SDP, HNS i DSU sklopili koalicijski sporazum za izbore u Zadarskoj županiji, koaliciji „Zajedno za promjenu“ danas se, kako doznajemo, pridružio i HSS.

Potpisan je aneks sporazuma kojeg je u ime Radićevaca osobno došao potpisati Zoran Morović.

Informacije nam potvrđuje kandidatkinja za županicu Renata Sabljar Dračevac.

Sa zadovoljstvom Vam mogu potvrditi da je jučer Županijski odbor HSS-a jednoglasno donio odluko o koaliranju sa SDP-om i njegovim koalicijskim partnerima HNS-om i DSU-uom. Načelno smo se dogovorili i ranije, samo smo čekali službenu potvrdu HSS-a. Županijski odbor SDP-a Zadarske županije ovlasti za pregovaranje i sklapanje koalicijskih sporazuma prepustio je Pregovaračkom timu. Velike stranke su trome, a kad počnu teći rokovi za izbore svi moramo biti vrlo brzi.

Ulaskom četvrte stranke u koaliciju ne mijenjaju se kandidati za zamjenike župana. I dalje su to Milan Stojanov iz HNS-a i Nino Mrčela iz SDP-a.

Na koji način će HSS doprinijeti vašoj koaliciji s kojom se borite za vlast u Županiji?

Kao što sam već rekla, dugo razgovaramo o zajedničkoj suradnji. Interes nam je okupiti sve stranke političke ljevice i centra kao bismo stvorili blok koji može donijeti kvalitetne promjene života u našoj županiji, kako bismo zajedno počeli graditi županiju kakvu mi građani zaslužujemo. Naš program povezivanja poljoprivrede i turizma u ruralnim dijelovima naše županije, poklapa se u cijelosti s programom HSS, koji ima u fokusu svojeg političkog djelovanja upravo razvoj zapuštenih ruralnih krajeva. Zajedno možemo:povezati poljoprivredu i turizam, poticati ekološku proizvodnju, povećavati turistički ponudu (vinske ceste, cesta maslinovog ulja), osigurati edukaciju za EU projekte, osigurati poljoprivrednicima podršku preko razvojne agencije AGRRA-e.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...