KONAČAN PAD DRUGE VLADE HDZ-A I MOSTA? Petrov: “Mostovi ministri danas će dati ostavke!”

Predsjednik Sabora Božo Petrov obratio se javnosti u Saboru: ‘Mostovi ministri danas će dati ostavke’, kazao je.

“Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić i ostali ministri danas će dati ostavke. Mi više nismo dio ove Vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja, kao ni prošle godine kad je HDZ rušio svoju vladu. Kad se već predsjednik Vlade ne drži niti Ustava niti parlamentarne demokracije, mi hoćemo. Ovim potezom sprečavamo ustavnu krizu i pokazujemo odgovornost prema građanima.

Andrej Plenković je svojim potezom srušio ovu Vladu i rekao da ima većinu. Ja ga pozivam da to pokaže, inače će biti kriv za političku krizu. Sve se ovo događa zbog zaštite ministra financija i stanja u Agrokoru.

U trenutku kad potpisi dođu i zahtjev za tom točkom, uvrstit ću u dnevni red. Nećemo se igrati, kao što se HDZ igrao prošle godine, kad je bilo riječi o smjeni Tomislava Karamarka. Ići će po dnevnom redu i prvo što će se raspraviti, raspravit će se točka o opozivu ministra financija i vidjet će se tko je srušio ovu Vladu i raspravit će se afera Agrokor.

HDZ može očekivati što god hoće, ja neću dopustiti igre. Ako je prvo dola točka s opozivom ministra financija, onda će se ta točka i održati, ako dođu potpisi za smjenu mene kao predsjednika Sabora, ja ću je vrlo rado uvrstiti. Mi želimo raspraviti i pokazati tko je i zbog čega srušio ovu Vladu i na koji se način dogodila afera Agrokor”, rekao je Petrov.

Podsjetimo, kriza vlasti ponovno trese Hrvatsku nakon što je u četvrtak na sjednici Vlade premijer Plenković smijenio Mostove ministre koji nisu stali uz ministra financija Zdravka Marića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...