Kuščević dolazi u Županiju; S preko 3 milijuna kuna sufinancirat će se 24 zadarska projekta

Povodom završetka Javnog poziva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu, ministar Lovro Kuščević u ponedjeljak 10. travnja 2017. godine boravit će u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji te će tom prigodom dodijeliti Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći korisnicima tj. predstavnicima općina odnosno gradova čiji zahtjevi za financiranje su odobreni.

Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći ministar Kuščević dodjeljivat će uz prisustvo župana Stipe Zrilića u prostorijama Zadarske županije.

U Zadarskoj županiji sufinancirat će se 24 projekta, ukupne vrijednosti 3.144.000 kuna, koje su prijavile općine odnosno gradovi : Lišane Ostrovičke, Pašman, Posedarje, Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Bibinje, Nin, Polača, Vrsi, Gračac, Starigrad, Galovac, Poličnik, Tkon, Novigrad, Zemunik Donji, Biograd na moru, Jasenice, Obrovac, Posedarje, Škabrnja, Preko, Ražanac, Sukošan.

Podsjećamo da je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo 27. siječnja 2017. godine Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu koji je bio otvoren do 24. veljače 2017. godine. Ministarstvo je 5. travnja 2017. godine na svojim mrežnim stranicama objavilo popis 336 odobrenih zahtjeva za financiranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017.  godinu. U Državnom je proračunu za ovu namjenu osigurano 40 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...