Cestitka_Uskrs

Ljubavno erotski roman Zadranke Ive na policama Gradske knjižnice

Prvijenac Zadranke Ive Kolege, Ljubavna glad s kojom je odvažno zakoračila se odvažila i zakoračila na hrvatsku književnu scenu, dobio je svoje mjesto na policama Gradske knjižnice.

Upravo to nam je bio povod razgovora s Ivom, kroz koji ćete se, vjerujemo, zainteresirati za ovo interesantno ljubavno-erotsko štivo…

Kada ste izdali knjigu?

Knjiga je izdana u prosincu 2015., ali su intenzivnije aktivnosti vezane za njenu promociju krenule prošle godine početkom svibnja. Na knjizi sam intenzivno radila godinu dana. Neke dijelove teksta napisala sam tijekom prijašnjih godina. pregledavajući te stare zapise i bilješke, shvatila sam da bi se dobro uklopili u knjigu pa sam ih ubacila. Dosta sam promišljala o zapletu i stilu i odlučila se za taj pomalo ironičan muški glas koji u prvom licu priča svoju priču. To je automatski dovelo do toga da me često pitaju jesam li možda ja glavni lik, jesam li (i koliko) ja Dominik?

Koliko ste radili na njoj i što vam je bila inspiracija?

Inspiracija za pisanje knjige bila je moja velika želja da obradim temu vječne ljudske gladi za ljubavlju, a koja se prečesto ostvaruje na pogrešne načine i s pogrešnim osobama koje nam tu ljubav ne mogu pružiti ili barem ne onako kako bismo mi to htjeli. Budući da obožavam krimiće, ubacila sam i element trilera.

Kakve su reakcije okoline na knjigu? Što su vam rekli vaši bližnji, prijatelji, poznanici?

Reakcije bliže i daljnje okoline na sadržaj su najvećim dijelom pozitivne. Neki su se nakon čitanja knjige iznenadili jer su me vizualno percipirali drugačije. Primila sam doista mnogo čestitki, ali bilo je i suzdržanih osmijeha, na što ja također uzvraćam osmijehom jer otprilike već znam koja poglavlja nekima nisu baš, što bi se reklo, sjela. Ima naravno i negativnih komentara što me iskreno veseli inače bih se zabrinula. A o čemu zapravo zavisi kako će netko doživjeti knjigu? U prvom redu to zavisi o stanju svijesti čitatelja i njegovom superegu tj.onom dijelu našeg nesvjesnog koji nas kritizira i posramljuje pa ukoliko je superego kod neke osobe jak, onda je vjerojatnije da će se ta osoba nad nekim provokativnijim sadržajem sablažnjavati, dok netko drugi može u istom tom sadržaju uživati.

Zašto bi jedan Zadranin/ka trebao doći u knjižnicu i posuditi Ljubavnu glad?

Moji sugrađani trebali bi posuditi moju knjigu jer je zanimljiva i jer će se moći prepoznati na više mjesta u Dominikovoj priči. Koga zanima psihološki dio, dobit će neka nova korisna saznanja i interpretacije, a koga više zanima erotski dio, također će pronaći dovoljno intrigantnih trenutaka.

Na čemu sada radite?

Trenutno radim na novoj knjizi koja će imati više likova čije su sudbine međusobno povezane. To su likovi koji nose masku dobrih građana i građanki, ali iza te maske kriju se pukotine, a ja volim istraživati među tim pukotinama, otkrivati koliko su one duboke i zašto. To pruža mnogo korisnih saznanja o ljudskoj prirodi, ali i (mračnog) uzbuđenja i napetosti. Nakon toga planiram pisati Ljubavnu glad 2.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...