Marinković: “Igrači Cedevite su umorniji od nas, iskoristit ćemo to uz potporu naših navijača!”

Novi derbi u Krešinom domu! Košarkaši Zadra u derbiju hrvatskog prvenstva ugostit će u utorak od 18 sati momčad Cedevite. Zagrebačka momčad stiže bez nekoliko vrlo važnih igrača – Boatrighta, Jamesa i Arapovića, ali i dalje imaju ulogu favorita…

Očekujem iznimno tešku i zahtjevnu utakmicu jer Cedevita je, bez obzira na sve probleme, i dalje naša najbolja momčad. Popunjeni su na svim pozicijama tako da ćemo morati odigrati čvrstu utakmicu, kontrolirati skok i tražiti lagane koševe iz kontranapada. Svjesni smo da je dosta kombinacija pred doigravanje, ali nećemo se baviti kalkulacijama već idemo na pobjedu. Moramo odigrati znatno bolje nego li u prošlom kolu ako želimo do pobjede. Pozivam naše navijače da nas podrže, jer nam treba potpora s tribina kako bi došli u priliku pobijediti snažnog protivnika, poručuje najiskusniji igrač Zadra Jakov Vladović.

Pred Ivanom Marinkovićem teški su dueli s Mirom Bilanom. Dvojica ponajboljih centara lige vodit će veliku bitku u reketu, no Marinković vjeruje kako uz pomoć navijača Zadrani mogu do pobjede:

Oni će biti umorniji od nas i dati ćemo sve od sebe da to iskoristimo i nastavimo pobjednički niz. Imamo veliku šansu na domaćem terenu, pred našim navijačima iako vjerujem da će Cedevita biti motivirana prekinuti seriju poraza koju im je nanijela Crvena Zvezda. Nadam se velikoj podršci naših navijača jer ona nam zaista puno znači.

U odsustvu Lovre Bašića, kapetansku vrpcu ponijeti će Jakov Vladović koji također sutra očekuje tešku utakmicu.

Osim već spomenutog Bašića, svi igrači Aramisa Naglića spremni su za sutrašnji dvoboj. Povratak kapetana očekuje se, u najoptimističnijem scenariju, početkom doigravanja.
Početak utakmice zakazan je za sutra u 18 sati.

Posebno zanimljiva bitka vodit će se pod koševima gdje će snage odmjeriti najbolji centar lige Miro Bilan i najbolji strijelac ovosezonskog izdanja ABA lige Ivan Marinković.

Centar Zadra vjeruje kako uz pomoć navijača mogu do pobjede…

Imamo veliku želju prekinuti ovosezonski niz poraza od Cedevite, ali vjerujem i da će Cedevita biti motivirana prekinuti negativnu seriju koju im je nanijela Crvena Zvezda u finalu ABA lige, poručuje Marinković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...