McDonald’s poziva najmlađe Zadrane na obilježavanje Dana planeta Zemlje

Povodom Dana planeta Zemlje diljem svijeta organiziraju se mnoge aktivnosti čiji je cilj podsjetiti nas u kakvom je stanju priroda i što svatko od nas može učiniti kako bismo očuvali sve njezine ljepote. Kako bi tu poruku prenio i najmlađima, u suradnji s Laboratorijem zabave McDonald’s je u subotu, 22. travnja, od 11 do 13 sati u zadarskom restoranu za najmlađe pripremio kreativnu i zabavnu radionicu.

Najmlađi posjetitelji restorana obilježit će ovaj dan sudjelovanjem u interaktivnoj priči te izradom proljetnih ukrasa od recikliranog materijala. Prije kreativnih radionica posvećenih Danu planeta Zemlje, tete pričalice ispričat će zanimljivu priču o malenom dječaku iz Afrike po imenu Ipamanondas. Ova tradicionalna afrička priča prati dječaka kojemu roditelji daju razne zadatke, no on nikako da shvati kako ih izvršiti. Završava lijepom porukom o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi.

Nakon priče slijedi izrada proljetnih ukrasa. Sudionici radionice prvo će napraviti cvjetnu krunu veselih boja kojom će pozdraviti proljeće i sunčane dane, a nakon čega slijedi izrada mobila, šarmantnih i delikatnih skulptura koje pokreće strujanje zraka.

Mališani će planete i drveće za ukrase  izraditi od recikliranog materijala, a moći će ih ponijeti u svoje domove kako bi njima ukrasili svoj vrt ili balkon. Uz cvijeće i drveće radionica će uključiti još neke važne sudionike prirodnog svijeta. Djeca će napraviti nekoliko šarenih bubica koje će se brinuti o cvijeću na njihovim krunama te tako naučiti da su životinje važan dio održavanja prirode živom.

Cilj radionice je kroz edukativne i zabavne priče i zadatke zajednički izraziti dobrodošlicu proljeću i proslaviti Dan planeta Zemlje. Izradom ukrasa od recikliranog materijala McDonalds će malim Zadranima prenijeti važnu lekciju iz ekologije – da se gotovo sve stvari mogu prenamijeniti kako bi se stvorilo nešto novo i drugačije. Ciklus radionica u restoranima diljem Hrvatske dio je dodatnih sadržaja koje McDonalds priprema za obitelj, uz poznate proslave rođendana za mališane.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...