Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru posjetio veleposlanik Francuske Republike

Nakon prošlogodišnjeg posjeta predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a potom i posjeta veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Andersa Christiana  Hougaarda, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA) posjetio je još jedan visoki dužnosnik. Ovoga puta u posjet zadarskom centru stigao je veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Philippe Meunier sa suprugom i suradnicima iz veleposlanstva.

Poticaj za ovaj posjet bila je višegodišnja suradnja stručnjaka na polju podvodne arheologije te konzervacije i restauracije koju je MCPA razvio s nizom francuskih stručnjaka iz Arlesa, Grenoblea i Aix en Provence.

Nakon upoznavanja s osobljem i radnim djelokrugom zadarskog centra, uvaženi gosti upoznali su se s bogatom potopljenom baštinom Hrvatskog Jadrana koja je izložena u Galeriji podvodne arheologije u sklopu MCPA.

Veleposlanik je izrazio veliku želju da se suradnja na polju podvodne arheologije između ove dvije zemlje nastavi i podigne na još veću razinu, time što bi francuski studenti pohađali praksu u zadarskom centru.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...