Nakon 23 godine zadarski glazbeni par Ljiljana Šišeta-Vrbančić i Oliver Vrbančić održat će cjelovečernji koncert

U utorak 11. travnja nastavlja se pretplatnički ciklus Koncertne sezone Zadar 2016./17. U Koncertnoj dvorani braće Bersa nastupit će mezzosopranistica Ljiljana Šišeta – Vrbančić i pijanist Oliver Vrbančić. Radi se o zadarskom glazbenom paru koji već godinama živi i radi u Grazu na Kunst Universität – u, gdje Ljiljana predaje pjevanje a Oliver klavir (klasični i jazz smjer).

U gradu u kojem su oboje završili Glazbenu školu Blagoje Bersa nastupaju s cjelovečernjim programom prvi put nakon 23 godine! Glazbenici koji imaju diplomu Muzičke akademije u Zagrebu (klasični smjer), a zatim i diplomu sa Sveučilišta u Grazu (jazz), Zadru će u susret Uskrsu priuštiti večer crnačke duhovne i gospel glazbe.

Na programu će biti brojne tradicionalne crnačke pjesme u aranžmanima samog Olivera Vrbančića kao i djela Dukea Ellingtona, Clydea Otisa, Williama Howarda Doanea, Charlesa Hutchinsona Gabriela, Civilla Durfee Martina i Paula Simona. Znakovito je i da će nastupiti u Koncertnoj dvorani braće Bersa, prostoru u kojem su oboje načinili svoje prve glazbene korake.

Ljiljana Šišeta – Vrbančić i Oliver Vrbančić nastupaju diljem Europe kao Gospel duo. Upravo s gospel repertoarom osvajaju publiku pa su tako godine 2014. snimili CD pod nazivom This World Is Not My Home za izdavačku kuću Croatia Records.

Nakon što ih je zadarska publika prošle godine u ožujku čula kroz izvedbe nekoliko pjesama na humanitarnom  koncertu u HNK Zadar u organizaciji ansambla Ars Cantabile i ispratila ovacijama, sigurno je da će ih i ove godine pozdraviti u istoj atmosferi.

Koncert započinje u 20 sati, a cijene ulaznica su 50,00 i 40,00 kn. Kupiti ih možete od petka 7.4. na Info pultu Kneževe palače od 11 do 13 i 18 do 20 h.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...