Napustila nas je Kornelija Matešić, zadarska vrhunska atletičarka

Tužna vijest pogodila Zadrane – noćas nas je u 52. godini života, nakon duge i teške bolesti zauvijek napustila naša vrhunska atletičarka Kornelija Sikirić (rođ. Matešić).

Kornelija je osvojila više zlatnih medalja – 1984. postala je prvakinja Hrvatske na 800 metara, juniorska prvakinja Hrvatske u krosu i juniorska prvakinja Jugoslavije na 400 metara. Kao mlađa juniorska prvakinja Jugoslavije na 600 metara u Subotici je trčala za juniorsku i seniorsku reprezentaciju bivše države te juniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Grad Zadar odlikovao ju je kao najbolju sportašicu 1984. i 1985. godine, a nedavno joj je bila dodijeljna i nagrada  Hrvatskog atletskog saveza za doprinos u razvoju atletike u gradu Zadru.

Borbenim duhom, vedrinom i samilosnim srcem mnogima je pokazala kako se svladava životna staza; i ne sumnjam da i tamo već trči…trči i tamo kao što ovdje nikada trčala nije, prepuštajući dušu pustolovnim stazama nebeskih vrtova. Trči u zagrljaj svome Peci, negdje nasred bonace okupljanja, emotivno se od nje na Facebooku oprostio njezin rođak Branimir Čakić.

Posljednji ispraćaj bit će u petak 14. travnja, na mjesnom groblju u Bibinjama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...