Ne perete kosu? Odvratno, ali evo 7 trikova za oblikovanje neoprane kose

Nekad jednostavno nemamo vremena ili pak volje oprati kosu, ali i dalje želimo da nam kosa izgleda lijepo, čisto i sjajno. Stoga vam Zadovoljna.hr donosi sedam trikova za oblikovanje neoprane kose s kojima upravo to možete i postići.

1. Pletenice
Jednostavna pletenica ili pak dvije pletenice odlično mogu zakamuflirati neopranu i pomalo prljavu kosu. Ovo je vrlo lagan trik za napraviti, ne zahtjeva puno vremena te izgleda odlično.

2. Šampon za suho pranje
Neka vam šampon za suho pranje bude najbolji prijatelj onih dana kada ne planirate prati kosu. Pošpricajte cijelu kosu, uključujući i korijen kose te zatim s fenom osušite kosu kako biste postigli lijep i svjež izgled.

3. Traka za kosu
Jednostavan, svjetlucav ili ukrašen dizajn trake ili rajfa za kosu odlično služi kod prikrivanja masne kose te isto tako i slatko izgleda. Radi se o efikasnom triku koji dobro pristaje svima.

4. Sušilo za kosu
Za ostvarivanje svježeg izgleda kose ponekad je dovoljno osušiti već suhu kosu fenom te je zatim stilizirati po želji. Na taj način riješit ćete se nakupljenog ulja te će vam kosa izgledati kao da ste je upravo oprali.

5. Pranje određenih dijelova kose
Ovo je super trik ako nemate vremena za temeljito pranje kose, ali imate dovoljno za “skraćenu” verziju. Operite u umivaoniku ili nad kadom samo prednji dio kose i dijelove sa strane, nanesite malo regeneratora, isperite te osušite fenom. Ovaj trik ostavlja dojam kao da ste u potpunosti oprali kosu.

6. Dječji puder
Nasipajte dječji puder u dlanove ruku, prođite s njima kroz kosu te posebnu pažnju posvetite korijenu kose i zatiljku. Kosa će biti mirisna te će odmah izgledati bolje jer puder upija masnoću.

7. Ukosnica
Uvijanje prednjih pramenova kose te njihovo pričvršćivanje s lijepom ukosnicom odličan je i vrlo brz način kako zamaskirati činjenicu da je kosa neoprana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...