(Ne)aktivnost zadarskih zastupnika; Lončar od jeseni sjedi na Markovu trgu bez ijednog javljanja za riječ

Prošlog je tjedna Sabor podupro izmjene Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru po kojima će se zastupnici novčano kažnjavati ako neopravdano izostanu s plenarne sjednice.

Za svaki neopravdani izostanak zastupniku će se paušal od 1500 kuna umanjivati za jednu dnevnicu, odnosno 170 kuna.

Izostanak će moći pravdati bolešću (s priloženom liječničkom dokumentacijom), zbog smrtnog slučaja u obitelji, sudskog poziva i slično.

Možda bi se ozbiljno trebalo razmisliti i o uvođenju kažnjavanja za neaktivnost zastupnika, jer pojedini od njih, pokazuju statistike Hrvatskog sabora, ovdje su samo promatrači, da ne kažemo spavači u udobnim foteljama.

Koliko su angažirani zadarski predstavnici provjerili smo u saborskoj Informacijsko-dokumentacijskoj službi.

Najaktivnija od njih je SDP-ova zastupnica Sabina Glasovac. Ona je na sjednicama od početka IX. saziva do zaključno sredine travnja 2017. imala ukupno 133 aktivnosti, od toga je povela 11 pojedinačnih rasprava i uputila 64 replike.

Slijedi je HDZ-ova Grozdana Perić s ukupno 64 aktivnosti, od toga 2 pojedinačne rasprave i 22 replike.

Na trećem je mjestu MOST-ov Marko Vučetić. Poveo je doduše tek jednu pojedinačnu raspravu, uputio 23 replike, dok ukupno ima 51 aktivnost na sjednicama Sabora.

Najzanimljivija, uvjetno rečeno, jest aktivnost HDZ-ova zastupnika Davora Lončara, inače načelnika Općine Poličnik koji od jeseni sjedi na Markovu trgu bez ijednog javljanja za riječ. Njegova tablica prikazuje samo – nule.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...