Novi ciklus ZaPisovih radionica pisanja za mlade – kreću upisi u proljetnu radionicu pisanja OtPis

Nakon zimskog semestra radionica pisanja OtPis upisuje poslaznike u ljetni semestar.

Radionica pisanja zamišljena je kao mjesto susreta, razmjene i edukacije u području kreativnog literarnog stvaralaštva. Ljetni semestar radionica pisanja, koji će se odvijati kroz svibanj i lipanj, je posebno prilagođen mladima, učenicima i studentima.

Upisi u radionice i prvi susret polaznika održat će se 27.4.2017. u 19:00 u Knjigozemskoj, književnom klubu u ulici Rikarda Jeretova 5.

ŠTO JE OTPIS?

OtPis je radionica kreativnog pisanja pokrenuta u Zadru 2012. u organizaciji udruge ZaPis s ciljem promicanja literarne kulture i ljubavi prema književnom stvaralaštvu. U pet godina djelovanja organizirao niz radionica u Zadru, ali sa svojim programom gostovao i u Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu i Mostaru. OtPisovi voditelji su zadarski književnici: Stanislava Nikolić Aras i Želimir Periš, a u sklopu radionica ostvarena je i suradnja sa drugim školama kreativnog pisanja u Hrvatskoj, Centrom za kreativno pisanje iz Zagreba, te gostovanjem splitske škole s radionicama Nebojše Lujanovića i Renata Baretića.

ŠTO JE KREATIVNO PISANJE?

Kreativno pisanje kao pojam obuhvaća niz tehnika, vježbi i strategija za pisanje književno umjetničkih tekstova. Kroz program radionica poslaznicima su ponuđeni sadržaji koji pomažu pri kreiranju različitih literarnih tekstova. Program od 20 sati obuhvaća vježbe kojima se određuje lirski epski dramski i esejistički izraz. Bavi se strukturom priče, lika, fabule, kompozicijom, stilistikom, kutom motrišta itd. Ova radionica potiče čitanje, pisanje i kvalitetan rad na tekstu, stvaralačko izražavanje, istraživanje mogućnosti hrvatskog jezika, a samim time usmjerava pažnju na fenomen jezične komunikacije, moć jezika, razumijevanje i čitav niz prednosti i užitaka vezanih za tekst i umjetnost.

„OtPis je radionica koja u svojih nekoliko godina djelovanja u Zadru potaknula i pokrenula mnoge kreativne tokove. Polaznici radionica u međuvremenu su objavili i knjige, za svoje pisanje dobili priznanja. Najveći od njih je veliki uspjeh Lade Vukić koja je bila polaznica OtPisa od samog početka, a prošle godine je kapitalizirala taj trud kad je za svoj roman ‘Specijalna potreba’ dobila najvrjedniju hrvatsku nagradu za najbolji roman.“ Istaknuo je Želimir Periš, jedan od voditelja radionice.

„Proljetna radionica je okrenuta mladima, ali i svima drugima koji žele ili ih zanima pisanje, a nisu sigurni kako uobličiti tekst, te žele dobiti savjet i smjernice“, pozivaju voditelji.

Radionice su besplatne za polaznike. Mjesto prvog susreta je književni klub Knjigozemska u ulici Rikarda Jeretova 5 (iza Branimira) 27.4.2017 u 19:00 sati.

FB link: https://www.facebook.com/events/151081408757260/

Kontakt organizatora: [email protected]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...