Novi Google Earth stigao ususret Dana planeta Zemlje

Kako je prije nekoliko dana bilo najavljeno, danas je korisnicima diljem svijeta na raspolaganju sasvim novi doživljaj virtualnog putovanja svijetom kroz Google Earth. Nova verzija dostupna je putem weba (i to kroz Chrome preglednik) i Android uređaja kroz zadnju nadogradnju aplikacije.

Od noviteta se izdvaja osvježeno korisničko sučelje, detaljne 3D mape gradova i turističkih lokacija diljem svijeta, te integracija usluge Street View. Novi Google Earth nudi i posebnu sekciju Voyager koja omogućava virtualne interaktivne šetnje s vodičem kroz nacionalne parkove i razne prirodne zanimljivosti te turističke lokalitete. Za sada ih je dostupno nešto više od 50, piše Bug.

Google Earth se od ove nadogradnje više neće oslanjati na svoju samostalnu desktop aplikaciju, nego će sve mogućnosti nuditi putem web sučelja unutar Chrome preglednika. Podrška za ostale preglednike i iOS stići će naknadno.

Idealna razbibriga kroz koju se može ponešto i naučiti o planetu Zemlji od sada nudi i poznatu Googleovu funkciju “I’m feeling lucky”, koja će vas – jednostavnim klikom na ikonu kockice – baciti na nasumično mjesto na globusu, jedno od oko 20.000 trenutačno obrađenih. Tako ćete moći saznati mnoge informacije i otkrivati nepoznate kutke Zemlje sjedeći u udobnosti vlastitog doma (ili radnog mjesta, ako šefa nema u blizini).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...