postaju reprezentativni dio naše kulturno-turističke ponude

Obnavljaju se Bedemi zadarskih pobuna i Providurova palača za 56 i pol milijuna kuna!

Marko Dimić/ZARAPIX
Tamni način

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je jučer Odluku o financiranju projektnog prijedloga „ZADAR BAŠTINI – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020“ u postupku dodjele bespovratnih sredstava “Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020.

U sklopu tog projekta obnovit će se i urediti dva kulturna dobra – Providurova palača i Bedemi zadarskih pobuna.

Na temelju prijedloga Odluke o financiranju, Gradu Zadru se dodjeljuju sredstva u iznosu od 56.492.181,60 kuna.

Ovim programom kulturno-turistički sadržaji Zadra podižu se na potpuno novu razinu kojom Zadar postaje kulturni centar od nacionalnog značaja, a dugoročno se rješava i potreba Grada Zadra te institucija u kulturi i turizmu za prezentacijom kulture na moderan, atraktivan i inovativan način, te se podiže konkurentnost kulturnog i turističkog proizvoda.

Tim povodom, gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima je obišao je Providurovu palaču koja će u svom prizemlju dobiti muzejsku trgovina, čitaonicu, ali i kafić i restoran. Ukupno se projektom planira rekonstruirati 2.910 m2 prostora palače.

Bedemi zadarskih pobuna dugi 785 metara također će se sanirati i postati reprezentativni dio naše kulturno-turističke ponude.

Ostavi komentar koristeći Facebook