Održana zadnja sjednica ovog saziva GV Benkovca; Ništa od Istočnog pravca vodovoda, ništa od sanacije zavoja na cestama, ništa od nove ravnateljice Bubamare

U srijedu, 19. travnja 2017. godine održana je 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca, ujedno i posljednja u ovom sazivu.
Zahvalu vijećnicima uputili su predsjednica Gradskog vijeća Maja Brkljača i gradonačelnik Branko Kutija rekavši kako su protekle četiri godine bile uspješne te su svima zaželjeli uspjeh na predstojećim lokalnim izborima.

Na aktualnom satu postavljeno je nekoliko pitanja pa je tako vijećnika Branka Guzića iz redova HDZ-a zanimalo što je s vodovodizacijom naselja Perušić Gornji, Vukšić i Nadin. Također ga je zanimalo hoće li se očistiti jaruga od gradskog pročistača do Perušića Benkovačkog u duljini od 4 kilometra.

Gradonačelnik Branko Kutija odgovorio mu je kako su prije otprilike četiri godine prestali radovi na tzv. Istočnom pravcu magistralnog vodovoda od Benkovca prema Lišanima Ostrovičkim, Vukšiću i Proviću.

– Razlog je što Hrvatske vode dok je premijer bio Zoran Milanović nisu htjeli osigurati sredstva za nastavak radova. Izgrađeno je nekoliko faza, a u međuvremenu istekle su građevinske dozvole. Što se tiče Nadina, u ovoj je godini osigurano milijun kuna, preostali dio sredstava bi trebao biti osiguran kroz Hrvatske vode ili kroz Intervencijski plan u kojem su navedena tri naselja, Podgrađe, Perušić i Nadin. Naravno da sredstva od milijun kuna nisu dostatna s obzirom na veličinu naselja poput Nadina ali po procjenama trebalo bi 7 do 8 milijuna kuna. Što se tiče Perušića, on je dio Intervencijskog plana i mi ćemo sredstva već tijekom iduće godine kroz Intervencijski plan moći povlačiti za projekte koji su nominirani – odgovorio mu je gradonačelnik Kutija.

Zamjenik gradonačelnika Svemir Vrsaljko kazao je kako se tu radi o minimalnim sredstvima kad je riječ o Nadinu te da bi ipak više volio da su u Hrvatskim vodama prepoznali potrebu jednog mjesta poput Podgrađa i u potpunosti ga riješili.

– Brine me što ulazimo u neku priču za koju nema jasnoće da će se završiti i kad. Ne bi volio da netko započne radove i da napusti prostor i vrati se za neko drugo vrijeme. Ako je nositelj priče skeptičan do te mjere onda preporučujem da ne ulazimo u avanture ne samo kad je riječ o Nadinu nego bio kojem našem naselju. Osobno bih volio da sredstva koja su osigurana u iznosu od milijun kuna da ih, ako možemo, iskoristimo u potpunosti za vodovodizaciju jednog naselja, a to je Podgrađe – kazao je Svemir Vrsaljko.

Na pitanje o čišćenju jaruge gradonačelnik Kutija kazao je kako su novci osigurani u Hrvatskim vodama te kako grad mora osigurati mjesto za deponiranje materijala koji će se izvaditi iz jaruge. Kazao je kako će se to pokušati riješiti u Benkovačkom selu gdje se nalazio deponij građevinskog materijala. Kako je po laboratorijskim analizama utvrđeno da otpad iz jaruge nije štetan, on se čak može koristiti za trajne nasade.

Mirko Šunić nezavisni vijećnik postavio je pitanje zašto već mjesecima ne teče voda sa špine u Kožlovcu te da nije dobro da se to događa pred turističku sezonu. Također je postavio pitanje kad će se riješiti opasne okuke u Lisičiću i Bukoviću.

Gradonačelnik Branko Kutija kazao je kako nije upoznat sa situacijom te da će vidjeti zašto nema vode na izvoru u Kožlovcu. Vezano za ceste kazao je kako je i sam bio svjedokom nekoliko nesreća na navedenim dionicama ali da se radi o županijskoj cesti te da može samo sugerirati prema Županijskoj upravi za ceste i tražiti da prometna struka da neku sugestiju kako bi se poboljšalo to stanje.

Milenko Marinović vijećnik iz Narodne stranke-reformisti pitao je što je s preostalih 70.000 kuna koje su odlukom proteklog Gradskog vijeća namijenjeni ostalim vjerskim zajednicama i o kojim se to zajednicama radi.

Gradonačelnik Branko Kutija kazao je kako je preostalih 70,000 kuna ostalo neraspoređeno u trenutku donošenja odluke ali da će se oni stoga raspodijeliti po zahtjevima župnika koji podnose zahtjeve tijekom cijele godine za potrebe svojih župa.

Vijećnika Jovana Bojanića iz redova Demokratske stranke Srba zanimalo je zašto se ne prazne kontejneri na istočnim vratima kod Pravoslavnog groblja gdje je već nastala mala deponija te je ujedno zamolio da se u ulici kod hladnjače postavi manji kontejner. Gradonačelnik Branko Kutija kazao je kako će se postaviti potrebni kontejneri kako se ne bi gomilalo smeće.

U nastavku sjednice vijećnici su jednoglasno usvojili Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Benkovca za 2016. godinu (konsolidirani) i Odluku o raspodjeli rezultata za 2016. Godinu kao i Prve (I) izmjene i dopune Proračuna Grada Benkovca za 2017. godinu.

Također su dali suglasnost trgovačkom društvu Benković d.o.o. i JVP Benkovac za sklapanje Ugovora o dopuštenom prekoračenju korištenjem minusa po žiro računu kod poslovne banke.
Jednoglasno su donesene odluke o suglasnosti za provođenje projekta Rekonstrukcija parka Barice, o produljenju razdoblja trajanja Plana gospodarenja otpadom, o izradi Urbanističkog plana uređenja sportsko rekreacijske zone Raštević, izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Benkovca te Urbanističkog plana uređenja grada Benkovca.

Vijećnici su dali suglasnost ravnatelju Zavičajnog muzeja Benkovac za sklapanje Ugovora br. 14-313-17 o korištenju sredstava Ministarstva kulture, a podržali su i Odluku o imenovanju Stručnog povjerenstva u postupku javne nabave radova za projekt „Obnova kompleksa Zavičajnog muzeja Benkovac (III faza – uređenje upravne zgrade muzeja, depoa i pomoćnih prostorija)” kao i Odluku o imenovanju osobe za kontrolu izvršenja ugovora o javnoj nabavi radova za projekt „Obnova kompleksa Zavičajnog muzeja Benkovac (III faza – uređenje upravne zgrade muzeja, depoa i pomoćnih prostorija)”.

Jednoglasno su usvojene Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama na području Grada Benkovca, Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnim djelatnostima koje se obavljaju na temelju ugovora o koncesiji na području Grada Benkovca, Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom redu, Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o davanju u zakup javnih površina i drugih nekretnina u vlasništvu Grada Benkovca za postavljanje privremenih objekata te reklamnih i oglasnih predmeta.

Prihvaćena je i Odluka o otpisu potraživanja s osnove komunalne naknade kao i Odluka o imenovanju ravnatelja Zavičajnog muzeja Benkovac dok Odluka o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Bubamara – Benkovac nije usvojena

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...