OO SDP Sukošan predstavila kandidate; U utrku za načelnicu ide Marija Dražić, a za donačelnika Marin Keran

OO SDP Sukošan je predstavila svoje kandidate za načelnicu Općine Sukošan Mariju Dražić kao nestranačku kandidatkinju i predsjednika OO SDP Sukošan Marina Kerana kao kandidata za njezinog zamjenika. SDP u Sukošanu na izbore izlazi samostalno bez koalicijskih partnera, a izborna lista bit će sastavljena od tima kvalitetnih ljudi koji su jedina snaga promjena u Općini Sukošan!

“Marija Dražić nestranačka kandidatkinja za načelnicu Općine Sukošan ekonomistica zaposlena u jednoj renomiranoj zadarskoj tvrtci zajedno sa predsjednikom OO SDP Sukošan i kandidatom za zamjenika načelnice Općine Sukošan Marinom Keranom, predstavili su program za novi smjer Općine Sukošan i ustvrdili su da Općina Sukošan već duže vrijeme stagnira i kako je temelj njihova programa pripremanje i apliciranje projekata prema EU fondovima, a Općina Sukošan je jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave u RH koja nije dosada iskoristila ni lipe iz EU fondova..

Marija Dražić se osvrnula na potrebu za reprogamom nepovljnih kredita po kojima se zadužila sadašnja vlast u Općini Sukošan za obnovu Rive i otkup bivše zadružne zgrade. Istaknula je potrebu poticanja nataliteta na području Općine, i to na način da će naknade za novorođenčad povećati se za 1000 kn, u potpunosti financirati obvezni predškolski odgoj, Sportsku dvoranu vratiti školi, kako bi poticali bavljenje djece sportom. Zatim liberalizaciju dobivanja stipendija za studente i uvođenje sufinanciranja autobusnog prijevoza i za redovne studente koji gravitiraju Sveučilištu u Zadru i bližih sveučilišnih centara, dodajući kako će se zahtijevati veći angažman od Turističke zajednice Općine Sukošan i promiđbu Općine Sukosan kao atraktivne turističke destinacije.

Marin Keran kandidat za donačelnika Općine Sukošan i predsjednik OO SDP Sukošan naglašava da dosadadašnjoj vlasti zamjera što nisu izvukli sredstava iz EU fondova i želi da se program bazira na apliciranju i dobivanju financijskih sredstava iz EU fondova. Prioritetni komunalni infrastrukturni projekti su obalna šetnica od Marine do Tustice, ali ne segmentarno kao što pokušava sadašnja općinska vlast nego u cijelosti,uređenje komunalne infrastrukture u Debeljaku, u Sukošanu naselje Čukovice, te svim ostalim naseljima u Općini Sukošan potrebnim za ravnomjeran razvoj. Ubrzanje projekata novi dječji vrtići, zatim kao nasušnu potrebu uređnje prometnog čvorišta ulaz-izlaz u Sukošan, zatim uređenje Trga Gornjih vrata i Ruševca te projekta Tržnica-Ribarnica i Knjižnice te ubrzati izgradnju kanalizacijske mreže koja je državni projekt financiran većim udjelom i od mještana Općine Sukošan, raditi na spajanju turizma i poljoprivrede kao osnovnih gospodarskih grana te organizirati klaster u kojem će se okupljati poljoprivredni proizvođači.
Planiramo promjene koje u Općini do sada nisu bile vidljive!”
Predsjednik OO SDP Sukošan: Marin Keran v.r.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...