Općina Preko dobila sredstva za izgradnju javne rasvjete

U ponedjeljak 10. travnja ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušćević podijelio je i potpisao  odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći gradovima i općinama u Zadarskoj županiji. Odobreno je, doznajemo iz Ministarstva ukupno 24 projekta vrijednosti 3. 144.000 kuna.

U paketu odobrenih projekata  namjene  za  komunalnom gospodarstvu,  a  u svrhu ujednjačavanja kvaliteta života na području jedinica  lokalne samouprave diljem države, resorno ministarstvo osiguralo je 40 milijuna kuna u proračunu za 2017. godinu.

– Stav Vlade je da novac od legalizacije zgrada , moramo vratiti općinama i gradovima kako bi načelnici i gradonačelnici mogli graditi ono što je potrebno. Na taj način pomoći ćemo jedinicama lokalne samouprave da ujednače komunalni standard, kaže se u priopćenju Ministarstva graditeljstva. Na javni poziv Ministarstva graditeljstva objavljen početkom godine javilo  se 779 zahtjeva , a Povjerenstvo za odabir projekta koji su odgovarali uvjetima odabralo je njih 336. Sredstva će se doznačiti jedinicama lokalne samouprave za realizaciju isključivo određenih projekata, a visina sredstva može iznositi najviše 450.000,00 kuna.

– Općina Preko javila se na natječaj za radove na II fazi izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području općine Preko. Ovom prilikom u svim mjestima Preko, Poljana, Sutomišćica,  Lukoran, Ugljan te otoci, Ošljak, Rivanj i Sestrunj postaviti će se novi kandelaberi i zamijeniti postojeći dotrajali, rekao nam je načelnik općine Preko Karlo Novoselić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...