podizanje kvalitete života

Općina Preko dobila sredstva za izgradnju javne rasvjete

Naši školji
Tamni način

U ponedjeljak 10. travnja ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušćević podijelio je i potpisao  odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći gradovima i općinama u Zadarskoj županiji. Odobreno je, doznajemo iz Ministarstva ukupno 24 projekta vrijednosti 3. 144.000 kuna.

U paketu odobrenih projekata  namjene  za  komunalnom gospodarstvu,  a  u svrhu ujednjačavanja kvaliteta života na području jedinica  lokalne samouprave diljem države, resorno ministarstvo osiguralo je 40 milijuna kuna u proračunu za 2017. godinu.

– Stav Vlade je da novac od legalizacije zgrada , moramo vratiti općinama i gradovima kako bi načelnici i gradonačelnici mogli graditi ono što je potrebno. Na taj način pomoći ćemo jedinicama lokalne samouprave da ujednače komunalni standard, kaže se u priopćenju Ministarstva graditeljstva. Na javni poziv Ministarstva graditeljstva objavljen početkom godine javilo  se 779 zahtjeva , a Povjerenstvo za odabir projekta koji su odgovarali uvjetima odabralo je njih 336. Sredstva će se doznačiti jedinicama lokalne samouprave za realizaciju isključivo određenih projekata, a visina sredstva može iznositi najviše 450.000,00 kuna.

– Općina Preko javila se na natječaj za radove na II fazi izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području općine Preko. Ovom prilikom u svim mjestima Preko, Poljana, Sutomišćica,  Lukoran, Ugljan te otoci, Ošljak, Rivanj i Sestrunj postaviti će se novi kandelaberi i zamijeniti postojeći dotrajali, rekao nam je načelnik općine Preko Karlo Novoselić.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar