Otvorenje izložbe fotografija Nine Đurđević pod nazivom „Poslov(ič)na“ u Knjigozemskoj

Udruga za kulturu i umjetnost Punktum poziva vas na otvorenje izložbe fotografija Nine Đurđević pod nazivom „Poslov(ič)na“.Izložba će se održati 30. 4. 2017.u 20:30 sati, u Knjigozemskoj, Rikarda Katalinića Jeretova 5.

Ninina izložba autoportreta na duhovit i nepretenciozan način prikazuje pregled različitih poslova koje je Nina obavljala proteklih petnaestak godina. S Nininim se poslovima većina nas može u potpunosti  identificirati.

„U seriji poslov(ič)na Nina Đurđević revidirala je zadnjih petnaestak godina u kojima je obavljala vrlo različite poslove. Velik broj vrlo različitih poslova. Od 2009. počela je fotografski bilježiti samu sebe na različitim radnim mjestima. Poslove koje je odradila prije stvorene potrebe o bilježenju vlastitog rada, naknadno je rekonstruirala. Manje ili više uspješno. Uz fotografsku bilješku za svaki posao napisala je i malu priču. I s čime se suočila? S čime suočava gledatelja? Gledamo fotografije,  čitamo popratne priče i smijemo se. Jer Nina je duhovita. Dirnuti smo. Jer Nina je romantična i voli Belu Hamvaša. Malo se i sledimo. Jer Nina je direktna. Ne čuva nas od tužnog dijela priče, ako tužnog dijela ima. A ima ga. I važan je. A onda, možda i nenamjerno, Nina nas polako vodi do pitanja: Što to sve znači? Što znače poslovi koje obavljamo? Nini njezini, a nama naši. Identificiramo li se mi s njima, preuzimaju li nas ili igramo ulogu? Svaki put drugu ili uvijek istu?“ (iz teksta Ive Prosoli)

Nina Đurđević završila je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, smjer Filmsko i televizijsko snimanje te MA iz fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Članica je ULUPUH-a. Za svoje je radove višestruko nagrađivana u različitim fotografskim kategorijama poput izdavaštva, novinske fotografije, dokumentarne fotografije. Njezina serija fotografija objekt(iv)na bila je među tri najbolja rada u kategoriji umjetničkog koncepta na Photodaysima u Rovinju 2013.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...