Ove subote i Zadar slavi Svjetski dan plesa

Od 1982. u svijetu, a od 1999. godine u Hrvatskoj i Zadru, 29. travnja slavi se Svjetski dan plesa. Od samog početka, punih 19. godina plesači Zadra u suradnji s Radijom 057 obilježavaju ovaj dan raznim plesnim događanjima i čitanjem poruke uvaženih stranih i domaćih plesnih umjetnika

U skladu s međunarodnom proslavom plesa i mi slavimo ples kroz plesne susrete i izvedbe po prekrasnim lokacijama – u živoj scenografiji Zadra, grada s dugom plesnom tradicijom. Proslava Svjetskog dana plesa od nedavno je i dio zajedničkog projekta koji nas prati već nekoliko godina „Go out and dance“. Taj projekt u kome sudjeluje preko 10-ak gradova Hrvatske poziva sve plesače i ljubitelje plesa na zajedničko druženje izvan kazališnih i plesnih dvorana. Cilj je da izvođači osim što plešu, upoznaju se, druže i zabave, također učine ples vidljivim široj društvenoj zajednici.

U subotu 29. travnja, na Forumu u 11 sati u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i Radija 057 nastupit će:Zadarski plesni ansambl, Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa, Baletna udruga Pirueta, Kazališna udruga Antis, Plesna  udruga U pokretu, Studio 1, Voditelji programa su Josipa Štulić i Marin Lemić, profesionalni plesni umjetnici iz Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...