Plesni odjel Blagoje Berse na 55. hrvatskom natjecanju učenika i studenata; Laura Čerina osvojila prvu nagradu

U subotu, 1. travnja u prostoru Muzičke akademije u Zagrebu održano je 55. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa. U četiri kategorije plesne discipline suvremeni ples – solo, sudjelovalo je oko 50-ak mladih plesača osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. S Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar na natjecanju su sudjelovale tri plesačice koje su prošle županijsko natjecanje prije nepun mjesec dana u Velikoj Gorici. Učenica 2. razreda Srednje škole suvremenog iz Zadra, Laura Čerina u 4. kategoriji osvojila je očekivano prvu nagradu. Njezin nastavnik mentor je Vlasta Marotti Hrašćanec. U 1. kategoriji nastupila je Zara Kadija i osvojila drugu nagradu, a u 4. kategoriji učenica Maja Petani je također osvojila drugu nagradu. Njihov nastavnik mentor je Sanja Petrovski.
Na plesna natjecanja u organizaciji HDGPP svake godine se odazove sve veći broj plesača. Plesna tehnika je u poslijednjih desetak godina znatno napredovala, no Zadrani uporno i nepokolebljivo drže korak s hrvatskim plesnim postignućima na polju ne samo suvremene plesne umjetnosti, već i suvremene plesne pedagogije.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...