Počeo novi kaos na granicama; Već se čeka više od pola sata

Tijekom današnjeg dana očekuju se velike gužve na graničnim prijelazima, osobito na izlascima iz Hrvatske. S obzirom da se velik broj ljudi vraća s uskrsnih blagdana u zemlje Europske unije, do najdužih kolona moglo bi doći na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Već u ponedjeljak ujutro na GP Bregana, Rupa, Kaštel, Pasjak i Macelj, na izlaz iz Hrvatske, čekalo se više od pola sata, javio je HAK.

Gužve su i na granicama s BiH, posebno na prijelazima Županja, Slavonski Šamac i Stara Gradiška, prenosi 24.hr.

Ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja pa su gužve i čekanja vrlo vjerojatni, priopćila je policija.

Kako bi se čekanje za prelazak granice smanjilo što je više moguće, hrvatska policija poduzima sve mjere i radnje koje ima na raspolaganju. Angažiran je maksimalan broj policijskih službenika, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake će biti otvorene sukladno intenzitetu prometa.

Za državljane Europskog gospodarskog prostora (zemlje EU-a te Norveške, Islanda i Lihtenštajna) i Švicarske Konfederacije pripremili smo, ako to bude potrebno, preusmjeravanja prometa na manje granične prijelaze na kojima ne bude većih gužvi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...