Podjelom odličja i pokala završio Košarkaški Masters veterana; Više od 600 sudionika borilo se tri dana za naslov pobjednika

Završio je Karlovačko IV. Masters košarkaških veterana. Više od 600 sudionika u sedam dobnih kategorija borilo se tri dana za naslov pobjednika u pet dvorana zadarskog Športskog centra Višnjik.
U kategoriji M35+ prvo mjesto osvojila je momčad zadarskog KK Pet bunara unatoč nedjeljnom porazu od Mladosti 43-56 koja se pobjedom probila na treće mjesto. Na drugom je natjecanje završio Enikon predvođen najboljim strijelcem turnira Slavenom Rimcem. Pokal za MVP pripao je Ivanu Zriliću iz KK Pet bunara.
MORH je predvođen sjajnim Davorom Marcelićem slavio u kategoriji M40+. U posljednjem kolu upisali su uvjerljivu pobjedu protiv oslabljene Puntamike 85-44 u utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu. Marcelić je proglašen najboljim igračem, dok je najbolji strijelac bio Miljan Vukotić iz Nikšića. Puntamika je natjecanje završila na drugom, a Nikšić na trećem mjestu.
Dobna kategorija M45+ imala je dvije skupine. Šibenski Galeb je pobjedom u finalu nad Slovenijom 62-49 stigao do prvog mjesta. U borbi za treće Tuzla je u dramatičnoj završnici slavila protiv Fortunala 54-52. Petar Maleš iz Galeba je bio najbolji strijelac, a Roman Horvat iz Slovenije najbolji igrač turnira.
U kategoriji 50+ Fortunal je za jednu loptu u finalu bio bolji od splitskog Vitalca 55-52. Treće mjesto osvojio je Pristan (Sv. Filip i Jakov) pobijedivši Adriatic 46-31. Davor Arapović iz Fortunala je MVP ove kategorije, a Anto Bilić iz splitskog Adriatica najbolji strijelac.
Najstarija je skupina (M55+) izazvala najveće zanimanje javnosti zbog ponovnog okupljana veterana KK Zadar nakon osam godina. Nažalost, što zbog iscrpljenosti, što zbog ozljeda Zadrani nisu uspjeli skupiti dovoljno igrača za borbu za treće mjesto koje je pripalo Zagrebu. Ipak, Zadrani su izašli na teren i fotografirali se sa Zagrepčanima za trajnu uspomenu. Zlato je pripalo Sloveniji koja je u finalu bila bolja od Velike Gorice 60-37. MVP turnira za ovu dobnu skupinu je Slavko Kotnik (Slovenija), a najbolji strijelac njegov suigrač Darko Mirt.
U ženskoj konkurenciji igralo se u dvije kategorije Ž35+ i Ž45+. U mlađoj prvo mjesto osvojila je splitska Fjaka, drugo mariborske Bučke, a treće Zadar. Najbolja igračica je Sandra Šustić iz Fjake, dok je najviše poena postigla njezina kolegica iz ekipe Tina Baturina.
U kategoriji 45+ Zagreb je slavio ispred Novog Sada i Ljubljane. Najboljom igračicom proglašena je Ana Duvančić iz Zagreba, a pehar za najboljeg strijelca kući je ponijela Jasenka Marohnić, također iz Zagreba.
Organizatori iz tvrtke S event dodijelili su i pokale za Fair Play. Osvojili  su ih u momčad Mladeniči iz Slovenije i ženska ekipa Kranja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...