Pojačan nadzor brzine na ove tri lokacije na zadarskom području, budite na oprezu!

Sutra će policijski službenici PU zadarske na tri lokacije koje za koje su građani dostavili svoje prijedloge (Put Nina u Zadru, D306 u Kožinu i Ž6011 u Zemuniku Donjem), kontrolirati brzinu vozila.

Sukladno Planu aktivnosti organizacije TISPOL-a, na području država Europske unije, pa tako i na području Policijske uprave zadarske, od ponedjeljka 17. travnja do nedjelje 23. travnja, policijski će službenici provoditi pojačan nadzor brzine, a posebno 24-satni nadzor u srijedu 19. travnja, od 6 sati do četvrtka  20. travnja, u 6 sati.

Analizom  teških prometnih nesreća koje su se dogodile na području Policijske uprave zadarske za prva tri mjeseca ove i protekle godine, kao dominirajuća greška ističe se neprilagođena odnosno nepropisna brzina.

Uvidom u podatke o greškama vozača koji su prouzročili prometne nesreće, za promatrano razdoblje 2016. godine, ističe se podatak da je u ukupnom broju istih, brzina kao greška vozača, utjecala na 84 prometne nesreće što je u odnosu na isto razdoblje 2015. godine povećanje za 2,4 % (sa 82 na 84 PN).

U tim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala (2015 g.-1 osoba), teže je ozlijeđeno 9 osoba (2015 g.-13 osoba), a 35 osoba je lakše ozlijeđeno (2015.g.-54 osobe).

Unatoč navedenim relativno pozitivnim trendovima, “brzina” i nadalje predstavlja grešku vozača u prometnim nesrećama koja rezultira najtežim posljedicama.

Stoga, policijski službenici apeliraju na sve sudionike u prometu na povećan oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...