Policija pojačava kontrolu brzine na kritičnim točkama u Zadru, Zemuniku i Kožinu

Sukladno Planu aktivnosti organizacije TISPOL-a, na području država Europske unije, pa tako i na području Policijske uprave zadarske, od ponedjeljka 17. travnja do nedjelje 23. travnja, policijski će službenici provoditi pojačan nadzor brzine, a posebno 24-satni nadzor u srijedu 19. travnja, od 6 sati do četvrtka  20. travnja, u 6 sati. Analizom  teških prometnih nesreća koje su se dogodile na području Policijske uprave zadarske za prva tri mjeseca ove i protekle godine, kao dominirajuća greška ističe se neprilagođena odnosno nepropisna  brzina.

Uvidom u podatke o greškama vozača koji su prouzročili prometne nesreće, za promatrano razdoblje 2016. godine, ističe se podatak da je u ukupnom broju istih, brzina kao greška vozača, utjecala na 84 prometne nesreće što je u odnosu na isto razdoblje 2015. godine povećanje za 2,4 % (sa 82 na 84 PN). U  tim  prometnim  nesrećama, 1 osoba je smrtno  stradala (2015 g.-1 osoba), teže je ozlijeđeno 9 osoba (2015 g.-13 osoba), a 35 osoba je lakše ozlijeđeno (2015.g.-54 osobe).

Unatoč navedenim relativno pozitivnim trendovima, “brzina” i nadalje predstavlja grešku vozača u prometnim nesrećama koja rezultira najtežim posljedicama. Stoga, policijski službenici apeliraju na sve sudionike u prometu na povećan oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...