Policijske Škode odlaze u povijest: Uskoro ćete na cesti morati paziti na ove dvije marke automobila!

Iako je natječaj za nabavu novih službenih vozila pokrenut prije relativno dosta vremena, sada je i službeno. Hrvatska policija dobiva novu marku, tj. dobavljača, za službena vozila. Na spomen nove marke skepticima će se istog trena pojaviti veliki upitnik iznad glave i pitanje zašto baš to? Međutim, od ukupno sedam tvrtki koje su se prijavile na natječaj ocijenjeno je kako je najbolja ponuda došla iz – Citroena, odnosno Forda. Tako će uskoro ulicama patrolirati novi Citroën C-Elysée!

U cijelu priču oko nabavke novih vozila već su se i  prije uključili sindikati upozoravajući i pitajući se kako će policija obavljati svoje dužnosti bez automobila? Naime, cijela priča je dobila na snazi činjenicom da stotinama Škoda uskoro istječe, ili je već istekao, leasing i iste moraju biti vraćene. Cijela priča možda ima i političku  konotaciju ali ovo nije ni mjesto ni vrijeme za raspravu o tome!

Cijela stvar oko nabave novih označenih vozila negdje je zapela, a što je rezultiralo enormno malim brojem vozila koja su ostala na raspolaganju pojedinim policijskim upravama! Međutim, policija sada može odahnuti jer je cijela priča oko nabave vozila napokon pokrenula. Uz već spomenute C-Elysée, ulicama će uskoro patrolirati i civilni Ford Focus, točnije njih nekoliko stotina, čija je nabava isto tako bila zapela, pišu Automobili.hr

Međutim, glavno pitanje koje ostaje visjeti u zraku je hoće li zaista proizvođač iz Francuske uspjeti opremiti sva vozila sukladno zahtjevima? Bilo kako bilo, ono što svakog pravog entuzijasta zanima u ovoj priči su performanse koje bi spomenuti Citroën trebao razvijati.

Serijski model 2017. godine prema riječima Citroëna, ponosi se svojim robusnim izgledom i navodno bez ikakvih problema može proći zadivljujući broj kilometara. Ne treba posebno naglašavati već dobro poznati i uglađeni ovjes koji je tipičan za automobile iz Francuske. Prtljažnik je zapremnine 506 litara, a Citroën ističe kako se C-Elysée posebno može ponositi svojim brojnim pretincima. Što se tiče pogonskih agregata, serijska verzija C-Elysée dolazi u nekoliko izvedbi počevši od VTi motora koji razvija stotinjak konjskih snaga pa do HDi motora koji razvija 92 KS.

Fotografije novih vozila provjerite na portalu Automobili.hr

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...