Povratak 90-tih u najgorem obliku: Vraćaju nam se Tamagochiji!

Povratak jedne od najpopularnijih igračaka devedesetih daje naznaku da popularnost retro tehnologije raste iz dana u dan.

Novi Tamagochiji dolaze od proizvođača Bandai nakon dugog izbivanja s tržišta, dijelom zato jer se radi o japanskom tržištu koje je dosta drukčije od našeg te dijelom zbog sve popularnijeg trenda retro tehnologije – gadgeta i uređaja koji namjerno koriste tehnologiju staru nekoliko desetljeća.

Retro tech već je neko vrijeme jedan od rastućih trendova, čemu svjedoči i nedavna objava povratka Nokijinog 3310. Digitalna igračka tako je ponovno pronašla mjesto na japanskom Amazonu gdje ju je moguće kupiti po cijeni od oko 120 kuna.

Tamagochi je, podsjećamo, malo digitalno biće koje igrač aktivno hrani i čisti te koji, ako ga zanemarite, u jednom trenu ugine. Ova ekspeditivna simualcija života, ljubavi, pažnje i neminovne smrti ponovno se vraća među gadgetoljupce koji vole kontemplirati o prolaznosti svega, kao i kolekcionarima koji su jedva čekali da prodube svoju kolekciju egzotičnih igračaka.

Bandai je izbacio i novi trailer u kojem možemo vidjeti pet izvornih Tamagochija u novim šarenim jajima.

Tamagotchi je postao nevjerojatni hit u Japanu tijekom devedesetih nakon čega je diljem svijeta prodano preko 76 milijuna jaja. Njihov potencijalni povratak stvorio je hrpu nostalgije na društvenim mrežama. Jedan od obožavatelja tvrdi da su toliko ‘in’ da su zabranjeni u obližnjoj osnovnoj školi te kako ih je morao nositi na posao kako bi ih držao na životu.

Drugi kaže da nije vjerovao da igračka može biti tako mala, no sjećanja su ono što ga je najviše obradovalo.

Različite verzija Tamagochija, uključujući videoigre i automate izašli su tijekom proteklih 20 godina, no ovo je prvi pravi službeni revamp izvorne igre.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...