PP Vransko jezero priključuje se kampanji “Zelena čistka”; Jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero i ove godine priključit će se kampanji “Zelena čistka”, koja se u Hrvatskoj tradicionalno organizira povodom Dana planeta Zemlje.
U sklopu globalnog pokreta Let’s do it! World Cleanup 2017 u Hrvatskoj se po šesti puta provodi akcija „Zelena čistka“, koja će 22. travnja 2017. okupiti volontere u zajedničkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada. Svjetski pokret Let’s do it World je do sada okupio 113 zemalja i preko 16 milijuna volontera!
Radi se o zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, koja će se u Parku prirode Vransko jezero održati upravo na Dan planeta Zemlje u subotu 22. travnja 2017. od 09:30 – 13.00 sati.

Cilj nam je okupiti što veći broj lokalnog stanovništva i zajedničkim snagama očistiti veliko divlje odlagalište otpada kod Debelog briga u Dragama, na području Općine Pakoštane, i tako pokazati da nije sve što je daleko od očiju daleko i od srca. Ovim činom želimo podići ekološku svijest zajednice i ukazati da je briga za naš okoliš ujedno briga za zdravlje te ljepšu budućnost nas i naše djece. Pridružite se i vi te zajednički ovom humanom akcijom pokažimo da nam je stalo do naše djece i prirode te vratimo stari sjaj Parku prirode Vransko jezero!
Prijave za sudjelovanje u akciji „Zelena čistka“ molimo izvršiti najkasnije do 21. travnja do 12 sati na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili na broj telefona 023/383-181.
Okupljanje je na benzinskoj postaji Petrol u Pakoštanima ili direktno na lokaciji u Dragama, a mjesto dolaska molimo navesti u prijavi.
Za sve sudionike bit će osigurana okrjepa nakon završetka akcije.

Program akcije čišćenja:
08:45-09:15 – okupljanje kod Petrola u Pakoštanima i zajednički odlazak do lokacije čišćenja
09:30-12:00 – akcija čišćenja Parka prirode u Dragama kod Debelog briga
12:00-13:00 – zajednička marenda


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...