trajat će narednih 30 mjeseci

Predstavljanje projekta “Novalja čist grad”; Konačni cilj je da građani odvajaju i recikliraju otpad

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

U petak 21. travnja u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Novalji, bit će predstavljen projekt „Novalja čist grad“. Radi se o iznimno značajnom projektu u koji će biti uključena čitava društvena zajednica Grada Novalje, koji će trajati narednih 30 mjeseci.

Projekt „Novalja čist grad“ doprinijet će ekološkoj čistoći i održivosti otoka te prvenstveno djelovati na svijest građana. Konačni cilj je osigurati da građani sustavno odvajaju i recikliraju preko 50% otpada, što bi postala i zakonska obveza. Nakon odvajanja, otpad će prema svim standardima, biti pravilno zbrinut i recikliran.
Plan gospodarenja otpadom kroz projekt će se pravilno iskomunicirati svim ciljnim skupinama, što će voditi povećanju primarne selekcije, odnosno odvajanju već od najranije dobi i u svakom domaćinstvu. U projekt su uključeni i iznajmljivači koji moraju djelovati na svoje goste, građevinski sektor, poljoprivrednici, vikendaši kao povremeni stanovnici otoka, odnosno svi koji ovdje borave i stvaraju otpad.
Navedeni cilj od 50% jedini su do sada uspjeli doseći građani otoka Krka, čiji su rezultati najbolji u Hrvatskoj. Zbog toga će se ova dva otoka povezati te će u narednih 30 mjeseci niz eksperata i aktivista s Krka doći u Novalju kako bi pružili znanje i podršku. Nositelji suradnje su volonteri udruge Eko Kvarner.

Na predstavljanju će sudjelovati i predavanja održati:

Vjeran Piršić, ekološki aktivist i nezavisni vijećnik u općini Omišalj – „Kako smo na Krku riješili problem primarne selekcije otpada“
Ivica Peranić, direktor Arburože – „Predstavljanje rada Arburože na pripremi primarne selekcije otpada“

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar