Preko u modernom, eko ruhu; Za ekološku LED rasvjetu dobili 100.000 kuna od države

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je popis odobrenih zahtjeva za financiranje namijenjenih poticanju razvoja komunalnoga gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu, za što je u državnom proračunu osigurano 40 milijuna kuna.

Na javni poziv za dodjelom kapitalnih pomoći gradovima i općinama, objavljen 27. siječnja 2017. godine, pristiglo je 779 zahtjeva gradova i općina, odobreno ih je 336, a među njima i projekti općina Preko, Pašman i Tkon.

Općini Preko odobren je projekt “Modernizacija javne rasvjete energetski učinkovitom i ekološk prihvatljivom LED rasvjetom” i od traženih 450.000, država sudjeluje s bespovratnih 100.000 kuna.

Općina Pašman tražila je 400.000 kuna za rekonstrukciju javne rasvjete u Barotulu i Ždrelcu, a dobila je 100.000,00, dok je Općini Tkon odobreno 34.050 kuna za nabavu opreme – komore s rashladnim sustavom u mrtvačnici na mjesnom groblju. Tkon je tražio 13.125 kuna za izradu dijela projektno-tehničke dokumentacije za gradnju reciklažnog dvorišta, ali taj projekt nije dobio “zeleno svjetlo”.

U ministarstvu ističu da se pod poticanjem razvoja komunalnoga gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda smatraju sve aktivnosti koje će potaknuti ili pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave, a sredstva koja se odobravaju moraju se utrošiti isključivo za realizaciju određenih i konkretnih projekata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...