Puno svega no rješenja – nigdje; Od četvrtka još veći kaos na cestama prema Sloveniji!

Od četvrtka bi na graničnim prijelazima između Slovenije i Hrvatske moglo doći do još većih gužvi jer će slovenska policija i služba za autoceste DARS sve kamione preusmjeravati na velike granične prijelaze poput Bregane i Macelja.

Državni tajnik u slovenskom MUP-u Andrej Špenga tvrdi kako je ta tehnička mjera donesena kako bi se stanovništvo uz manje prijelaze s Hrvatskom zaštitilo od buke i velikih gužvi. Tako će se teretni promet usmjeravati prema velikim prijelazima, a na manje će biti usmjeravani putnički automobili. Osim toga, slovenska policija će već ovaj tjedan početi postavljati semafore i signalizaciju za upozorenja o prometu pred graničnim prijelazima, što bi trebalo spriječiti velike kolone i gužve.

Vjerujemo da ćemo takvim tehničkim rješenjima rasteretiti granične prijelaze – naglasio je Špenga.

Osim semafora i znakova uz autocestu prije graničnih prijelaza bit će postavljeni i sanitarni čvorovi za putnike. Nove velike gužve na prijelazima se očekuju od četvrtka kada je u Sloveniji neradni državni praznik i počinju “produljeni” prvosvibanjski praznici, a mnogobrojni Slovenci kreću prema Hrvatskoj na odmor.

Mi ćemo upotrijebiti sve kadrovske resurse kojima raspolažemo da ne bi bilo zastoja i gužvi. Nadam se da će i naši susjedi Hrvati učiniti isto – poručio je Špenga, piše Jutarnji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...