Pupić-Bakrač prijavio HDZ DIP-u za nezakonito prikupljanje potpisa: “Traže potpise za nepoznate osobe”

Marko Pupić-Bakrač reagirao je priopćenjem na HDZ-ovo prikupljanje potpisa za kandidata za gradonačelnika Branka Dukića koje se održava jutros, a zbog čega je Državnom izbornom povjerenstvu poslao prijavu.

“Danas 22. 4. na Narodnom trgu u Zadru HDZ prikuplja potpise potpori kandidaturi za gradonačelnika Grada Zadra, njegove zamjenike te župana Zadarske županije i njegovih zamjenike. Potpisi se prikupljaju na propisanom obrascu OLN3.

Na vrhu svake stranice za prikupljanje potpisa mora se navesti ime i prezime kandidata te imena i prezimena njihovih zamjenika kako bi birači znali kome daju potpis potpore. HDZ prikuplja potpise na nezakonit način, bez da su na obrascu OLN3 naveli imena i prezimena kandidata, odnosno, traže bianco potpise birača. Kao što je poznato HDZ još nije odredio kandidate za zamjenike gradonačelnika i župana, slijedom toga, dok to ne odrede ne mogu prikupljati potpise potpore za nepoznate osobe”, navodi Pupić-Bakrač.

“Izgleda da u HDZ-u nisu u stanju ništa raditi na zakonit način pa ni banalnu stvar prikupljanja potpisa potpore za svoje kandidate. Zbog unutarstranačke koljaže nisu u stanju odrediti kandidate za zamjenike župana i gradonačelnika pa su odlučili prikupljati potpise potpore na protuzakonit način”, zaključio je.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...