reagirao priopćenjem

Pupić-Bakrač prijavio HDZ DIP-u za nezakonito prikupljanje potpisa: “Traže potpise za nepoznate osobe”

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Marko Pupić-Bakrač reagirao je priopćenjem na HDZ-ovo prikupljanje potpisa za kandidata za gradonačelnika Branka Dukića koje se održava jutros, a zbog čega je Državnom izbornom povjerenstvu poslao prijavu.

“Danas 22. 4. na Narodnom trgu u Zadru HDZ prikuplja potpise potpori kandidaturi za gradonačelnika Grada Zadra, njegove zamjenike te župana Zadarske županije i njegovih zamjenike. Potpisi se prikupljaju na propisanom obrascu OLN3.

Na vrhu svake stranice za prikupljanje potpisa mora se navesti ime i prezime kandidata te imena i prezimena njihovih zamjenika kako bi birači znali kome daju potpis potpore. HDZ prikuplja potpise na nezakonit način, bez da su na obrascu OLN3 naveli imena i prezimena kandidata, odnosno, traže bianco potpise birača. Kao što je poznato HDZ još nije odredio kandidate za zamjenike gradonačelnika i župana, slijedom toga, dok to ne odrede ne mogu prikupljati potpise potpore za nepoznate osobe”, navodi Pupić-Bakrač.

“Izgleda da u HDZ-u nisu u stanju ništa raditi na zakonit način pa ni banalnu stvar prikupljanja potpisa potpore za svoje kandidate. Zbog unutarstranačke koljaže nisu u stanju odrediti kandidate za zamjenike župana i gradonačelnika pa su odlučili prikupljati potpise potpore na protuzakonit način”, zaključio je.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar