Radio Biograd n/M Agenciji za elektroničke medije mora vratiti 33 tisuće kuna!

Prema odluci Agencije za elektroničke medije, tvrtka Croata d.o.o. čiji su vlasnici Grad Biograd te Općine Pakoštane, Pašman i Sv. Filip i Jakov, a koja je nakladnik Radija Biograd n/M – “Radio BnM”, dužna je spomenutoj agenciji vratiti iznos od 33.621,96 kuna.

Navedena sredstva, naime, nakladnik je dobio za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija, i to za emisiju “Županijska informativna kronika”, no ista je, prema zaključku AEM – emitirala drugačiji sadržaj.

Za komentar smo upitali Branku Pelicarić, inače glavnu urednicu Radija BnM, koja nije htjela komentirati ovaj slučaj te nas je uputila na direktora.

Istina je da je AEM donio takvu odluku, no prema nama je sve regularno odrađeno. Zaposlili smo osobu koja je uređivala i vodila emisiju, no prema stavu AEM-a sadržaj je bio previše općenit, govori nam Željko Sedić, direktor tvrtke Croata.

Mi smo se trudili da slušateljima prenesemo potpunu informaciju, od informativnog, kulturnog, zanimljivog i povijesnog dijela, no Agencija je cijeli projekt zamislila kao niz aktualnih informacija, dodaje Sedić.

Na pitanje kako će na sam Radio BnM utjecati doslovni iznenadni gubitak od 33 tisuće kuna, te je li zaposlena osoba zbog gubitka ovog dijela sredstava Fonda za pluralizam pred otkazom – odgovor je bio očekivan.

Naravno da će nam ovo poljuljati likvidnost, ali ćemo se stisnuti i izdržati, a o otkazu zaposlenog djelatnika nema ni govora, zaključio je Sedić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...