Ramljak: “Radnici su sami kupili kvasac i ispekli kruh. Zahvalio sam im”

Kada vidite meso i ribu na policama Konzuma sada prije Uskrsa, to je vratilo vjeru radnicima i kupcima, rekao je u petak izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak. Rekao je i da je obišao radnike u Konzumu u Radničkoj ulici u Zagrebu i zahvalio im se.

– Oni su, kada nije bilo kvasca, sami kupili kvasac i ispekli kruh. To je zaista zavidna gesta odanosti kompaniji, rekao je Ramljak. Dodao je kako su ga radnici najviše pitali o tome što se dosad radilo i što se očekuje u narednim danima.

Najavio je veliku analizu koja bi trebala pokazati ima li u pojedinim tvrtkama Agrokora viška zaposlenih. Također, iako se pojavila informacija da su svi ranici još u četvrtak plaćeni, radnicima Konzuma su plaće nešto kasnile jer je Agrokor dugovao i za doprinose poreznoj.

Što se tiče rokova faktoringa i mjenica, Ramljak je rekao kako razgovaraju timovi svih sudionika u tom postupku.

– Što se mjenica tiče nadam se da će se do kraja dana postići moratorij na naplatu mjenica. Pustit ćemo do kraja dana dokument i vidjet ćemo tko će potpisati, rekao je Ramljak i nije htio otkriti o kojem se iznosu radi.

Od 80 milijuna podignutog kredita pušteno je oko 200 milijuna kuna za 2200 dobavljača.

Što se Sberbanke tiče, Ramljak je rekao da ona već sudjeluje u Agrokoru kao vjerovnik i da ne može reći hoće li oni sudjelovati i u novim razgovorima. Na pitanje da li se može bez Sberbanke, Ramljak je rekao da se može bez  svakoga.

Što se stranih konzultanata tiče koji bi bili u Ramljakovom timu, Ramljak je rekao kako su pozvali šest kompanija. Čekaju njihove ponude do sredine idućeg tjedna. Alvarez se nije javio na natječaj iako su ga pozvali.

Ramljak je rekao i da će financiranje prilagoditi dnevnim priljevima te će vidjeti koliko će im to uspjeti. Kaže da su sredstvima koje su dobili, dobili mir od mjesec dana.

Na pitanje zašto to što je Ramljakovim timu uspjelo u nekoliko dana nije uspjelo Ivici Todoriću, Ramljak je rekao:

– U financijskom svijetu je povjerenje najbitnija. Kad izgubite povjerenje kod bankara, više ne možete poslovati.

Na pitanje da li to znači da Ramljakov tim uživa povjerenje banaka, Ramljak je rekao:

– Nadam se.

Neslužbeno: Ni policija ni USKOK nisu bili u Agrokoru

Kako neslužbeno doznajemo u Agrokoru od ponedjeljka kada je vodstvo preuzela privremena uprava nisu bili ni policija ni USKOK. Podsjetimo, Božo Petrov je ranije podnio kaznenu prijavu protiv Agrokora, a policija je potvrdila prije desetak dana da na osnovu naloga državnog tužioca “provodi izvide u Agrokoru”, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...