upoznala se s radom i problemima udruge

Sabina Glasovac u posjeti zadarskim Cukrićima: “Gradska vlast mora pomoći oboljelima u rušenju barijera” 

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Sabina Glasovac, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Zadra i zastupnica u Saboru RH, posjetila je Udrugu djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja “Cukrići” te se upoznala s radom Udruge i preprekama s kojima se susreću.

Udruga Cukrići djeluje dvije godine i okuplja oko 70 članova, od čega je 30-ero djece oboljele od dijabetesa. Cilj Udruge je pružanje psihofizičke pomoći djeci i roditeljima suočenima s dijabetesom.Pored toga, provode razne programe edukacije, posebno u vrtićima i školama, kako bi osvijestili o važnosti zdrave prehrane u borbi protiv dijabetesa.

Gradska vlast može itekako pomoći u ovakvoj edukaciji. Uvođenjem zdravstvenog odgoja u škole najmlađi bi učili o zdravoj prehrani i načinu života,  poruka je Sabine Glasovac.

No, to nije sve što Grad može učiniti. Cukrići trenutno dijele prostor s još dvije udruge, što nije adekvatna opcija. Problem dodjele prostora udrugama i način na koji se dodjeljuju, nešto je s čime se u Zadru treba ozbiljno pozabaviti.

Hitno nam je potreban popis svih gradskih prostora i revidiranje kategorije prioriteta kod dodjele prostora. Gradska uprava mora biti svjesna potreba svojih građana, biti im na usluzi,smanjiti papirologiju i udrugama poput ove omogućiti kvalitetan prostor za rad, zaključila je Glasovac.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar