Cestitka_Uskrs

SDP obilježio Dan planeta Zemlje; U Galovcu posadili stablo masline

SDP zajedno sa svojim koalicijskim partnerima i kandidatkinjom za županicu Renatom Sabljar-Dračevac 22.travnja radno je obilježio Dan planeta Zemlje. U Galovcu je prigodno posađeno stablo masline.

Dan planeta Zemlja proglašen je međunarodnim danom na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine, iako je John McConnell prvi predstavio ideju obilježavanja Dana Zemlje još 1969. godine na konferenciji UNESCO-a. U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.

– Zadarska županija je bogata zdravim okolišem kojega moramo očuvati i nastaviti oplemenjivati na dobrobit svih njenih žitelja. Ravni Kotari su bogati plodnom zemljom, a topla klima omogućava uzgoj najrazličitijih vrsta voća i povrća. Intenzivno se razvija maslinarstvo, a zapuštene površine pod vinogradima trebalo bi obnoviti i revitalizirati.
Zajedno možemo povezati poljoprivredu i turizam, poticati ekološku proizvodnju, povećavati turistički ponudu (vinske ceste, cesta maslinovog ulja) i osigurati edukaciju za EU projekte Poljoprivrednicima je bitno dati podršku preko razvojne agencije AGRRA-e, naglašava Sabljar-Dračevac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...