Pjevaju i na svetoj misi

Sedam klapa zadarskog kraja nastupilo na Smotri u Vukovaru

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

U vukovarskom Hrvatskom domu u subotu je održana Smotra klapa Zadarske županije na kojoj su nastupile muške, ženske i mješovite klape iz Crnog, Vira, Poličnika, Zadra, s otoka Pašmana i Paga te Paljuva, dok je u predvorju Doma otvorena izložba “Tragovi-izgubljena sjećanja” autorice Marije Šarić Ban.

Smotra klapa Zadarske županije već se treću godinu održava u Vukovaru u povodu obilježavanja dana grada Vukovara koji se proslavlja 3. svibnja.

Na smotri je nastupilo sedam klapa s područja Zadarske županije – muška klapa Ponistra iz Crnog, mješovita klapa Puntadura iz Vira, muška klapa Koporan iz Poličnika, ženska klapa Zikva iz Pašmana, muška klapa Donat iz Zadra, ženska klapa Peružini iz Paga i muška klapa Težaci iz Paljuva.

Prije smotre, u predvorju Hrvatskog doma otvorena je izložba autorice Marije Šarić Ban, kostimografkinje iz Zadra “Tragovi-izgubljena sjećanja” na kojoj je izloženo 25 ilustracija narodnih nošnji iz knjige “Ono što nestaje, Nošnje jadranskih planina i otoka” Ludwiga Salvatora von Habsburga i kostimografske skice, fotografije i pet kostima iz kazališne predstave “Stoše od foše ili ti Kate Kapuralica” HNK Zadar.

Klape s područja Zadarske županije u Vukovaru će boraviti i tijekom nedjelje kada će pjevati na svetoj misi u 11 sati u Župnoj crkvi Svetog Filipa i Jakova te položiti vijenac na mjestu masovne grobnice na Ovčari te Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Ostavi komentar koristeći Facebook