Pjevaju i na svetoj misi

Sedam klapa zadarskog kraja nastupilo na Smotri u Vukovaru

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

U vukovarskom Hrvatskom domu u subotu je održana Smotra klapa Zadarske županije na kojoj su nastupile muške, ženske i mješovite klape iz Crnog, Vira, Poličnika, Zadra, s otoka Pašmana i Paga te Paljuva, dok je u predvorju Doma otvorena izložba “Tragovi-izgubljena sjećanja” autorice Marije Šarić Ban.

Smotra klapa Zadarske županije već se treću godinu održava u Vukovaru u povodu obilježavanja dana grada Vukovara koji se proslavlja 3. svibnja.

Na smotri je nastupilo sedam klapa s područja Zadarske županije – muška klapa Ponistra iz Crnog, mješovita klapa Puntadura iz Vira, muška klapa Koporan iz Poličnika, ženska klapa Zikva iz Pašmana, muška klapa Donat iz Zadra, ženska klapa Peružini iz Paga i muška klapa Težaci iz Paljuva.

Prije smotre, u predvorju Hrvatskog doma otvorena je izložba autorice Marije Šarić Ban, kostimografkinje iz Zadra “Tragovi-izgubljena sjećanja” na kojoj je izloženo 25 ilustracija narodnih nošnji iz knjige “Ono što nestaje, Nošnje jadranskih planina i otoka” Ludwiga Salvatora von Habsburga i kostimografske skice, fotografije i pet kostima iz kazališne predstave “Stoše od foše ili ti Kate Kapuralica” HNK Zadar.

Klape s područja Zadarske županije u Vukovaru će boraviti i tijekom nedjelje kada će pjevati na svetoj misi u 11 sati u Župnoj crkvi Svetog Filipa i Jakova te položiti vijenac na mjestu masovne grobnice na Ovčari te Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Ostavi komentar koristeći Facebook



 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar