Šibenski HRAST-ovac Zekanović protiv ugovora NP Krke, TZ Zadarske županije i Ryanaira: “To nije interes Šibenika, zašto Zadar ne financira svoju zračnu luku!?”

Kandidat za šibenskog gradonačelnika i saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović na konferenciji za medije u ponedjeljak u Šibeniku ponovio je da se protivi odluci po kojoj će Nacionalni park Krka platiti milijun kuna Turističkoj zajednici Zadarske županije za oglašavanje na web stranicama avioprijevoznika Ryanair koji posluje sa zadarskom zračnom lukom.

Ugovor o udruženom oglašavanju radi destinacijske promocije u pred i posezoni  NP Krka i TZ Zadarske županije sklopili su 27. ožujka. Upravno vijeće Nacionalnog parka Krka sklapanjem toga ugovora nije štitilo interese Šibensko-kninske županije, budući da su radili isključivo prema napucima ministra zaštite okoliša Slavena Dobrovića i ministra turizma Garija Cappellija, ocijenio je Zekanović.

Ističe da je milijun kuna velik iznos kojim su se mogli financirati šibenski sport ili kultura. Ulaganje u marketing je generalno dobra stvar, ali se NP Krka mogao reklamirati i preko šibenske turističke zajednice, rekao je.

“Ovdje nije riječ o marketingu, nego o modelu kojim se daje novac Ryanairu da bi i dalje poslovao preko Zadra. To nije interes Šibenika, nego zadarske zračne luke jer bi gosti u Šibenik, da nema zadarskog aerodroma, dolazili preko splitskog,” smatra Zekanović.

Bilo bi logično i prirodno da se zadarska zračna luka financira sredstvima tog grada, odnosno iz proračuna lokalne i regionalne samouprave, rekao je Hrvoje Zekanović.

Anđelko Matov, kandidat koalicije Hrast i Hrvatske konzervativne stranke za šibensko-kninskog župana naglasio je kako u Upravnom vijeću NP Krka nisu slučajno četiri člana iz Šibensko-kninske županije.

“Četiri člana su delegirana od strane politike, dva iz redova Mosta, jedan iz HDZ-a i jedan izravno od Ministarstva zaštite okoliša, a samo je jedan predstavnik zaposlenika Parka. Postavlja se pitanje jesu li glasovali prema interesima Šibensko-kninske županije. Ta sredstva bih ja usmjerio u šibenski sport,” kazao je Matov.

U ugovoru kojeg su sklopili NP Krka i TZ Zadarske županije, među ostalim, stoji: “TZ ZŽ će u svim raspoloživim kanalima komunikacije aktivno podržati aktivnosti JU NP Krka u promociji aktivnih mjera upravljanja posjetiteljima, a posebno one vezane uz ograničavanje maksimalnog istovremenog broja posjetitelja. Ova podrška obuhvaća informiranje posjetitelja i turističkih subjekata s kojima surađuje, distribuciju informativnih materijala kojima se komuniciraju poruke vezane uz aktivno upravljanje posjetiteljima u svojim uredima i preko partnera (zračna luka, hoteli, putničke agencije, informiranje  o ovoj aktivnosti svih turoperatora koji dovode posjetitelje na područje aktivnosti TZ ZŽ i u svoje programe uključuju posjet NP Krka, kao i druge aktivnost koje bude provodila TZ ZŽ. TZ ZŽ se obvezuje prije objave bilo kojih podataka o NP Krka zatražiti autorizaciju od JU NP Krka.”


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...