Sljedeće subote na špicu dođi – biciklom!

Upravni odjel za EU fondove Grada Zadra u subotu, 8.4.2017. godine u vremenu od 9 do 12 sati organizira na Forumu događanje pod nazivom „Biciklom na špicu“.

Ovim putem pozivamo sve građanke i građane, velike i male, da se taj dan, umjesto automobilom u grad upute svojim biciklima, romobilima, rolama, odnosno drugim ekološki prihvatljivijim prijevoznim sredstvima (javnim prijevozom) te na taj način doprinesu promicanju održive mobilnosti.

Biciklom na špicu organizira se u u sklopu projekta „CitiZEN – Održiva mobilnost za građane Europe“ (eng. CitiZEN – Sustainable Mobility for Citizens in Europe) sufinanciranog iz programa Europa za građane s ciljem uspostave tematske radne skupine usmjerene na održivu mobilnost energetski osviještenih gradova.

Poboljšanje održive mobilnosti u gradovima postiže se kroz unaprjeđenje planova održive urbane mobilnosti jedinica lokalne samouprave, ali i kontinuiranim poticanjem aktivnosti poput biciklizma, hodanja, korištenja električnih vozila, car-sharing koncepta, učestalijeg korištenja javnog prijevoza, promicanja održive mobilnosti u školama te ostalih aktivnosti koje omogućavaju građanima educiranje o lokalnim, nacionalnim i europskim iskustvima u pogledu proizvoda i usluga vezanih za održivi razvoj i mobilnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...